Aquest 1 de maig, els sindicats no podran fer manifestacions multitudinàries al carrer, com ha estat habitual fins ara en els anys anteriors. Amb la declaració de l’estat d’alarma, el confinament i la prohibició dels actes multitudinaris per mirar de frenar la pandèmia del coronavirus, els representants dels treballadors s’han hagut d’esprémer les neurones per trobar la manera de fer visibles, igualment, les seves reivindicacions. Una vegada més, però, no ho faran tots a l’una, sinó que cadascun ha fet les seves propostes.

CCOO i UGT homenatgen els serveis essencials

Els dos sindicats majoritaris faran un acte, l’1 de maig, a les 11.30 h davant de l’Hospital del Mar. Segons el secretari general d’UGT, Camil Ros, volen que sigui “un reconeixement a totes aquelles persones que estan donant la vida per la nostra vida durant aquests dies”.

També faran “una manifestació virtual” a les 13.30 h. El secretari general CCOO, Javier Pacheco, ha convidat tota la ciutadania “a fer visibles les seves reivindicacions a les xarxes socials”. I, a partir de les 18 h, un concert que també es podrà seguir per internet arreu de l’estat, el final del qual es vol fer coincidir amb els aplaudiments habituals des dels balcons, a les 20 h.

  • Homenatge als serveis essencials, a les 12h.
  • Manifestació virtual, a les 13.30h.
  • Concert, a les 18 h.

La CGT, amb la Taula Sindical de Catalunya

El dia 1 de maig, a les 12 h, es farà una retransmissió per YouTube en què es podran veure les actuacions en directe des de casa seva de diferents artistes, com Fernando Madina, del grup Reincidentes, o Alberto Pla, de Boikot, entre d’altres, amb diversos portaveus de la CGT.

Conjuntament amb la resta de membres de la Taula Sindical de Catalunya (CGT, CNT, COS, IAC, SO i Cobas), a les 18 h, faran un acte per reivindicar “que la resposta a aquesta crisi ha de ser sindical i no des del bàndol del col·laboracionisme amb la patronal”. Fan una crida a tothom a seguir-lo amb altaveus des dels balcons.

  • Concert amb músics de Reincidentes i Boikot, entre d’altres, a les 12 h.
  • Acte polític amb membres de la Taula Sindical, a les 18 h.

La Intersindical ofereix un cicle de xerrades

En aquesta ocasió proposen un cicle de xerrades temàtiques diàries, que comencen aquest mateix dilluns, 27 d’abril, amb la primera conferència, titulada ‘Economia‘, en què participaran la presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie; Lluís Torrents i Mireia Boya. Es podrà seguir a través de YouTube a partir de les 18.30 h.

Els dies següents es faran altres xerrades sobre ‘Drets laborals‘, ‘Sanitat pública‘ i ‘Sindicalisme‘, a la mateixa hora i pel mateix canal. I, finalment, l’1 de maig, a les 12 h, oferiran la conferència “Lluita sindical i alliberament nacional“, a càrrec del portaveu i vicesecretari general de la Intersindical-CSC, Sergi Perelló.

La redacció de betevé treballa per ampliar aquesta informació, a mesura que surtin noves convocatòries.