“Retro” és un terme que fem servir amb tot el que és (o sembla) antic. En els últims anys, l’estimació pels objectes retro ha anat creixent, així com ho ha fet també el mercat de les joguines de col·lecció. Amb un fort element nostàlgic, aquestes joguines ens van acompanyar durant els nostres anys d’infantesa i algunes en són molt apreciades. En una cruïlla de passadissos dels Encants Nous, trobem, porta amb porta, quatre botigues especialitzades.

Ens portem molt bé entre els quatre, anem a fires junts… hi ha molt bon rotllo
Chechu Sanz, Irdol Col·leccions

Competència sana al món “Retro”

Tot i dedicar-se al món de la joguina de col·lecció, cadascuna de les botigues té la seva pròpia identitat i especialització. Irdol Col·leccions, de Chechu Sanz, només treballa amb articles de segona mà, i destaca pels vehicles de joguina.

Tannhäuser, de Xavi Escudero, es dedica sobretot a les joguines dels anys 60 i 70. ArqueoToys, de Yus Queralt, toca els anys 80 i 90. Finalment, Retro Toys Store, de Llibert Zubero, treballa la joguina nova amb aspecte retro. Quatre botigues agermanades per traslladar-nos a temps pretèrits. Quatre companys i amics que es dediquen a mantenir vigent la memòria de les joguines de la nostra vida.