El Sindicat Popular de Venedors Ambulants s’ha mostrat molt crític amb la gestió del concurs de locals de protecció oficial a Ciutat Vella, promogut el 2019 per l’Ajuntament per atreure comerç de proximitat. La botiga del sindicat és un dels vuit projectes als quals es va adjudicar un dels baixos, en aquest cas al carrer d’en Robador, al Raval. Però després de dos anys d’espera, els manters denuncien que s’han trobat un local “en un edifici en mal estat” i recriminen a l’alcaldessa, Colau, que ara faci “publicitat” del projecte.

Els manters ho han explicat en un fil a Twitter, arran de la publicació que ha compartit Colau a Instagram de la seva visita al local fa uns dies.

En el fil, el sindicat mostra en un vídeo com l’aigua procedent de la rebentada d’una canonada ha inundat bona part del local on emmagatzen samarretes i altres productes. Asseguren que això ha passat “la primera setmana” després d’instal·lar-s’hi “tot i haver estat en obres molt de temps”.

Afegeixen que l’espai “no compleix les necessitats” que tenien quan el van sol·licitar, el 2019. “Està situat en un local per on no passen possibles clients i això afecta directament la viabilitat del nostre projecte”, expliquen. A més, el preu del lloguer “no és gens social” i asseguren que és semblant al d’altres locals privats de la zona.

De La Caracola a Robador

Fins a començament d’any, el sindicat tenia el taller de costura a La Caracola, també al Raval. Al gener es va anunciar un acord amb l’Ajuntament pel qual deixava aquest espai ocupat i marxava a un local municipal a la Zona Franca. En una piulada, el sindicat explica que van deixar La Caracola “forçats per una ordre de desallotjament, en la qual l’Ajuntament jugava la seva part”. I afegeix que si no hagués estat per això, haurien renunciat al local concedit ara a Robador i que només fan servir de magatzem.