Quan traspassem les cortines de vellut vermell ens trobem en un local que va pertànyer a un antiquari. Entre mobles antics estrafolaris, un reguitzell d’objectes curiosos adornen les parets. Tots tenen quelcom en comú: no els escolliríem com a element decoratiu pel dormitori tret que no volguéssim tornar a tancar els ulls mai més. Nines, calaveres, creus, reliquiaris… i al ben mig, on hauria d’haver-hi l’escenari, una taula de billar entapissada amb un vermell llampant.

Estem al Clan Destino Mental i hem vingut a gaudir de dues hores de màgia i mentalisme de la mà (i la ment) de Luis Pardo, el responsable d’aquest espai , quina ubicació coneix el públic quan reserva l’entrada per mantenir el misteri i la discreció.

Luis Pardo

Es defineix com a mentalista o psicomag. El mentalisme és una branca de la màgia que es basa en la psicologia i el control mental, que sovint aborda temàtiques de misteri i parapsicologia, com la telepatia (llegir pensaments) o la telequinesi (moure objectes amb la ment).

Al 2004 va guanyar el primer Premi Nacional de Mentalisme que atorga la Societat Espanyola de l’I·lusionisme (SEI) i al 2011 va fer el rècord Guiness de conducció de moto a cegues (amb privació del sentit de la vista) fent més de set quilòmetres a sobre d’una Harley Davidson pels carrers de l’Hospitalet de Llobregat.


La seva trajectòria professional ha estat sempre molt lligada a les sales de Barcelona, però en aquesta ocasió ha baixat de l’escenari per compartir la seva màgia i el mentalisme de tu a tu amb una audiència reduïda a la mínima expressió (menys de 20 persones) i de molt a prop.

Després de tants anys fent teatre em vaig adonar que havia perdut aquest de tu a tu de quan li feia coses als col·legues, a la família… i es perdia la proximitat que al moment crea una sorpresa molt més forta””

Mentalisme i màgia

El Clan Destino Mental va més enllà que un espectacle en el sentit més conservador de la paraula, ja que es pretén crear més aviat una experiència entre l’artista i el públic. El fet de fer-se amb grups molt petits dona una proximitat impossible d’experimentar a una sala de teatre. Tothom que hi va al Clan Destino Mental acaba participant d’una o altra manera del viatge misteriós que se’ns proposa.

Qui busqui “la marca de la casa” dels espectacles habituals del mentalista, en trobarà: hi ha prediccions, hi ha telequinesi, adivinació… però també es trobarà una part desconeguda del Luis Pardo que sorprendrà: màgia amb cartes, amb monedes, jocs amb el públic, un espectacular número en què utilitza un billar i, fins i tot, serem testimonis d’un crim que s’haurà de resoldre i en què qualsevol de les persones assistents pot ser culpable… o no. El que passa al Clan, es queda a dins del Clan.