L’escola de circ La Colombina ha celebrat aquest dissabte el Dia Mundial del Circ en un espai a l’aire lliure al carrer de la Creu Coberta, aprofitant el tall d’Obrim carrers. Infants de diversos cursos i edats han ofert actuacions als familiars i als curiosos que s’hi han apropat en una jornada en què s’han fet una cinquantena d’activitats arreu del territori català.

Grups d’unes 70 persones han anat entrant i sortint al llarg de la tarda per gaudir dels espectacles que han fet els alumnes de l’escola La Colombina. Hi han actuat des de nens de tres anys fins a adolescents, tot i haver tingut només una setmana per assajar. En l’acte també s’ha llegit un manifest en què han criticat la precarietat del sector, accentuada per les restriccions del darrer any.

“L’any passat la celebració va quedar reduïda a un vídeo”, ha recordat Mar Basany, codirectora de La Colombina. A una setmana vista han concretat l’espectacle, que no han pogut preparar amb l’antelació que haurien volgut. “Hem tingut tancaments, cursos en línia i hem hagut de fer mans i mànigues”, afegeix Aurora Basany, l’altra codirectora del centre.

“No tenim cap ajuda directa, només 2.000 euros dels autònoms i una petita ajuda el mes de novembre com a espai de creació”, expliquen amb resignació. “Ens han fet endeutar-nos fins a les pestanyes”, sentencien.