La diada de Sant Jordi 2021 és a tocar i Barcelona ja s’abasteix de llibres i de roses. Com és habitual, el cap de setmana que precedeix la diada el CCCB ha acollit el festival literari Món Llibre, destinat al públic infantil. Aquest any amb dos escenaris més per garantir les distàncies de seguretat: la Biblioteca Nou Barris i la del Poblenou.

Com en la majoria d’activitats culturals, ha calgut reserva prèvia —per accedir a un total de tres circuits— i, de fet, les entrades es van exhaurir ràpidament. Segons l’organització, es preveu que hi passin al voltant de 5.000 persones distribuïdes en aforaments fixats segons la normativa del Procicat. En la primera jornada, les famílies assistents s’han mostrat felices de poder gaudir de la literatura amb els infants en un entorn “segur”, ja que la majoria són en espais oberts a l’aire lliure.

Sis experiències, cadascuna d’un color diferent

Per tal de classificar els diferents circuits, s’han organitzat en sis experiències diferenciades, cadascuna d’un color diferent. A l’espai de Ciutat Vella, al voltant de la plaça de Joan Coromines, tots els circuits inclouen alguna activitat directament organitzada per les editorials participants, que sempre és diferent, i quatre de les experiències proposades (la blava, la groga, la taronja i la lila) inclouen la visita a la Biblioteca Virtual, un audiovisual de Marcel Bago amb guió de Montse Ginesta on es donen a conèixer les novetats literàries per a nenes i nens sense tocar els llibres amb les mans.

Pel que fa als nous emplaçaments, acullen les experiències taronja i lila, un dia en cada espai: el dissabte, 17 d’abril, a la Biblioteca de Nou Barris, i el diumenge, 18 d’abril, a la Biblioteca Poblenou – Manuel Arranz.

El paper dels editors

Gairebé mig centenar d’editorials participen al Món Llibre d’enguany i hi tenen un paper fonamental, ja que, precisament, aquest any està dedicat als escriptors contemporanis de la literatura infantil i juvenil. Per a ells és una oportunitat de mostrar les seves novetats. Amb el conjunt de tota la programació es crea un entorn fantàstic perquè el infants puguin descobrir i gaudir del món dels llibres i les històries.

També hi ha punts de venda de llibres en tots els tres espais i el públic assistent pot accedir gratuïtament a les exposicions del MACBA i del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).