Montserrat Torrent 95 anys, però ni l’edat ni la sordesa que pateix no la frenen. La dama de l’orgue, com és coneguda, ha celebrat aquest dissabte el seu aniversari oferint un concert a l‘oratori de Sant Felip Neri. És l’inici de la seva gira, que la portarà per diverses ciutats de l’estat.

Però aquest no ha estat un concert més per a Montserrat Torrent. Era especial. “És el concert més emocionant de la meva vida” ha explicat l’organista just acabar l’actuació. Tot recordant que per a ella fer aquests recitals li suposa un gran esforç: “Pujar a dalt a l’orgue, llegir les partitures… Al principi estava molt tensa, però la música m’ha centrat”.

L’orgue més desitjat per Torrent veurà la llum finalment

També era molt especial, perquè a part de la seva actuació, la fundació que porta el seu nom ha anunciat un dels projectes més importants de la seva vida. Finalment, es podrà construir l’orgue d’estil barroc que ella sempre havia somiat. Ara fa 50 anys, juntament amb Gabriel Blancafort, el van dissenyar. Fins ara no havien aconseguit prou finançament per tirar endavant el projecte, però ara han obtingut 350.000 euros, que permetran iniciar la primera fase de la construcció. Precisament, aquest orgue haurà de substituir el que ha tocat aquest dissabte Montserrat Torrent a Sant Felip Neri.

En l’acte també s’ha presentat la biografia de la llegendària organista barcelonina escrita pel periodista musical Albert Torrens.