El govern de la Generalitat ha decidit mantenir el confinament comarcal a Catalunya fins al 26 d’abril i també ha descartat que l’entrada a un espectacle serveixi com a excepció a aquesta restricció de mobilitat. L’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (ADPC) explica que “se senten decebuts” perquè s’ha demostrat que la cultura és segura.

“És una nova galleda d’aigua freda”, diu Àlex Casanovas, actor i president de l’ADPC. L’actor participa aquestes setmanes en l’obra ‘Sota la neu’, a la Sala Beckett, i, en aquest cas, no hi ha hagut una allau de cancel·lacions els darrers dies com sí que ha succeït amb altres espectacles. La cultura, afegeix, s’ha demostrat que no augmenta el risc de contagi i que els professionals del sector vetllen per “l’estricte compliment de totes les mesures sanitàries”. També l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (ADETCA) assegura que no entén la decisió del govern. Ho ha dit en una entrevista al ‘Reset’ de betevé vicepresident d’ADETCA, Toni Albadalejo. També Robert Brufau, director de L’Auditori, creu que com a equipament nacional hi hauria de poder accedir tota la ciutadania.

Pendents d’una obertura “coherent”

Tot i això, Casanovas veu positiu l’anunci del govern de una possible reobertura a partir del 26 d’abril, quan es podria aplicar un confinament per vegueries. En aquest sentit assegura que la plataforma Cultura Segura, on hi ha representats tots els sectors, es reunirà amb el Procicat i el departament de Salut perquè aquesta obertura es faci de forma “coherent”.

Quines restriccions i mesures hi ha a Catalunya?

“Un menyspreu a la cultura”

Per l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya (ARC), la pròrroga de les mesures per part del Procicat és “un menyspreu a la cultura“. L’entitat continua reclamant “amb urgència” un salconduit per tal de garantir la supervivència dels esdeveniments culturals.