L’organització del Saló del Manga 2021 a Barcelona ha anunciat que a partir d’aquest dimarts, 26 d’octubre, treuran més entrades a la venda en línia. Segons ha explicat la directora, Meritxell Puig, es tracta d’un romanent de tiquets alliberats, tot i que no n’ha concretat la xifra. A banda d’aquest primer lot de noves entrades, els responsables no descarten treure’n encara més a la venda un cop el certamen estigui en marxa. Seria a partir d’aquest divendres i s’acabaria decidint en funció de si es poden respectar les distàncies a l’interior del saló.

A la petita remesa d’entrades extra que posen a la venda a partir d’aquest dimarts o dimecres, hi ha alguns tiquets alliberats per incidències en el web, però també d’expositors que finalment no hi participaran de forma presencial.

Més entrades en funció de l’aforament

La fira es farà del 29 d’octubre a l’1 de novembre al recinte firal de Montjuïc. La directora general de Ficomic, organitzador del saló, ha explicat que tot i que les fires poden funcionar amb un aforament del 100 %, han preferit ser conservadors i treballar amb un aforament menor per seguretat. L’organització analitzarà el comportament del públic un cop estigui en marxa el saló i podria alliberar més entrades.

Si funciona tot bé i si els aforaments ho permeten, tornarem a obrir més entrades en línia”
Meritxell Puig, directora del Manga Barcelona

“Els aforaments són els que són”, ha dit Puig, però “nosaltres hem volgut garantir que hi ha espai“. De fet, han fet un càlcul perquè cada persona tingui un espai de dos metres quadrats i garantir que es pot respectar la distància de seguretat.

L’allau de demanda va col·lapsar el web de venda

El saló va exhaurir totes les entrades per als quatre dies de l’esdeveniment en menys de 12 hores. De fet, l’allau de la demanda va col·lapsar el web de venda dels tiquets.

Demanen “sentit comú”

Els responsables també han demanat al públic “sentit comú” en aquesta edició de tornada a la presencialitat. Per això, han reclamat que es respecti la distància de seguretat i, sobretot, que es faci un “ús correcte de la mascareta”.

Puig ha detallat que l’organització vetllarà pel compliment d’aquestes mesures i que hi haurà agents de la covid i de seguretat per garantir-ho.

En total el Manga tindrà 70.000 metres quadrats. En aquesta edició hi haurà un pavelló menys, perquè es va dissenyar quan encara hi havia restriccions d’aforaments. Aquest pavelló de menys és el 4, que ara funciona com a punt de vacunació, i l’organització del saló facilitarà que el públic que no ho hagi fet pugui rebre la punxada.

Programa extens

En la roda de presentació, el coordinador d’activitats del saló, Oriol Estrada, ha explicat que el programa serà tan “extens com és habitual” i que hi haurà espai per la retolació de còmics, l’anime en català o el futur de la programació televisiva.

Entre els artistes que participen en aquesta edició destaquen Hirako Waka, KIohinata Marco, Kenny Ruiz, Jimi Macías, Wade Otaku, Drawill i Jorge Arranz.

L’experiència virtual de 2020 s’aprofitarà per potenciar els esdeveniments en línia i tindrà un canal web amb emissió en directe i es faran connexions amb el Japó, ja que el país no permet la sortida d’expositors per participar en fires presencials a l’estranger.