50 anys d’història de Vallvidrera en imatges de vídeo passaran a estar a disposició de la ciutadania aviat. Josep Arnella i Antoni Egea, veïns de Vallvidrera, han entregat 45 bobines a la Filmoteca de Catalunya amb vídeos dels anys 40 als 90 amb esdeveniments que han marcat la història del barri. Alguns han estat gravats per veïns i d’altres han estat trobats al Punt Verd de Vallvidrera, per llençar-los. Ara, el Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca els repararà i els digitalitzarà.

Franco i Hitler, a les escombraries de Vallvidrera

Les imatges del ‘NO-DO’ del dictador Franco visitant el Tibidabo van ser trobades a les escombraries, així com també una còpia de l’informatiu nazi que mostra un aniversari de Hitler.

També hi ha imatges quotidianes, com les trobades que es feien a l’esplanada de la Santa Creu d’Olorda, la plantada d’arbres a la plaça de Vallvidrera amb autoritats o les imatges del procés del blat a la masia de Can Llavallol fetes amb tecnicolor, o sigui, pintades a mà “a posteriori”. També s’hi recullen festes populars com caramelles, inauguracions com l’obertura de portes de l’Escola Nabí o manifestacions com la que es va fer des de Vallvidrera fins a la Model perquè la tanquessin.

La història de Vallvidrera, a l’abast de tothom

Els col·leccionistes expliquen que han volgut entregar les imatges a la Filmoteca de Catalunya perquè no es deteriorin més ja que sinó es perdria un arxiu històric. Fa dos anys Josep Arnella ja va entregar unes filmacions antigues d’Aldees Infantils SOS del Tibidabo a la Filmoteca. El Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca inspeccionarà les 45 noves bobines per determinar-ne l’estat de conservació, les catalogarà i en començarà la restauració. Finalment es digitalitzaran i es posaran a disposició de la ciutadania i els historiadors.