El BCN Sports Film Festival projectarà del 3 al 9 de juny 85 pel·lícules seleccionades de més de 2.500 produccions audiovisuals de 100 països diferents. Totes, de manera gratuïta en les 10 seus del festival que enguany són l’Auditori 1899 del FC Barcelona, l’Auditori Sant Martí, Can Castellet, la Casa Elizalde, el Centre Cívic el Sortidor, la Filmoteca de Catalunya, l’Institut Francès, el Museu Melcior Colet i el Museu Olímpic de l’Esport.

Més informació al web del festival.

El programa del BCN Sports Film Festival

Si us agrada el cinema i us agraden els esports, el BCN Sports Film Festival us porta el millor dels dos mons en un festival que, a poc a poc, s’ha fet gran i ja suma la 10a edició. 85 pel·lícules seleccionades amb un denominador comú, l’esport com a temàtica central. Aquí en teniu una selecció.

  •  ‘Pelé: the game of my life’, dirigida per Rodrigo Olivar

La llegenda del futbol Pelé ens relata, quaranta-nou anys més tard, l’astoradora victòria del Brasil a la Copa del Món del 1970.

 

 

 

 

 

  • ‘Le Mans 1955’, dirigida per Quentin Baillieux

24 hores de Le Mans 1955. La carrera és genial. Hi ha 300.000 espectadors. A les 18 h, el cotxe de Pierre Levegh explota a les grades. És una tragèdia, amb uns 80 morts. Però la carrera continua. Un copilot i amic de Pierre Levegh li agafa el relleu. Es diu John Fitch.

 

 

 

 

  • ‘La Grand-Messe’ (‘Holy tour’), dirigida per Méryl Fortunat – Rossi i Valéry Rosier

Una pel·lícula sobre els aficionats al Tour de França. Una pel·lícula sobre els pelegrins d’avui dia. Una pel·lícula sobre el llegendari coll d’Izoard. Una pel·lícula sobre l’estiu i sobre una nova rutina diària. Una pel·lícula sobre la necessitat de pertànyer a una comunitat.

 

 

 

 

  •  ‘Il mondiale in piazza’, dirigida per Vito Palmieri

Novembre del 2017: la selecció italiana de futbol no es classifica per al campionat mundial del 2018. Al sud d’Itàlia, un grup d’amics no es dona per vençut i decideix organitzar un mundial paral·lel a la plaça de la seva ciutat natal. Dos equips italians acabaran jugant l’un contra l’altre.

 

 

 

 

  • ‘Hors piste’, dirigida per Léo Brunel i Loris Cavalier

Els dos millors rescatadors de la regió estan preparats per a una nova missió. Malgrat la seva professionalitat i determinació, res no sortirà tal com estava previst.

 

 

 

 

  • ‘Nefta Football Club’, dirigida per Yves Piat

Al sud de Tunísia, dos germans fans del futbol es troben un ase perdut al mig del desert a la frontera amb Algèria. Curiosament, l’animal porta posats uns auriculars.

 

 

 

 

  • ‘Adalamadrina’, dirigida per Carlota Oms

L’Ada és una youtuber de 24 anys obsessionada amb en Diego, el seu monitor de gimnàs. Tot i que a la xarxa es proclama com a “erudita i consellera de l’amor”, no s’ha atrevit mai a parlar amb ell.

 

 

 

 

  • ‘El primer bowl’, una producció d’Esport3

Avui dia a Catalunya hi ha una cinquantena de parc de patinatge. L’esport s’està professionalitzant de cara a la seva estrena en el programa olímpic als propers Jocs Olímpics de Tòquio 2020. Però els seus inicis a casa nostra van ser difícils. Aquesta és la història del primer “skate park” de l’estat. Es va construir a Arenys de Munt fa 40 anys, quan era un delicte.

 

 

 

 

  • ‘La Sagi, una pionera del Barça’, dirigida per Francesc Escribano i Josep Serra Mateu

L’Anna Maria Martínez, “Sagi”, va ser l’any 1934, la primera dona que va formar part de la junta directiva del FC Barcelona. Tenia 27 anys i representava un model de dona independent i moderna. Va ser esportista, poetessa i periodista. La seva militància, feminista i republicana li va comportar molts enfrontaments i l’exili.

 

 

 

 

  • ‘Hamza: un viatge de mil passes’, dirigida per Vidal Sabater

En Hamza és el reflex d’una generació de fills d’immigrants que, malgrat haver viscut sempre a Catalunya, necessiten fer-se un lloc en una societat en la qual se segueixen sentint estrangers. En haver crescut en un ambient humil, tot semblava indicar que seria un jove més en una situació de fragilitat i marginalitat. Però en Hamza té una passió: el bàsquet.