El mural en record a Salvador Puig Antich al mur de l’antiga presó Model, a la façana del carrer d’Entença, ja està acabat. Aquest dissabte l’ha enllestit l’autora, Maria Corte, que ha explicat a betevé que va desenvolupar la idea amb la intenció que arribi a altres generacions. L’artista ha destacat que aquests dies, mentre pintava l’obra, ha comprovat que el cas de Puig Antich està “molt present en la memòria col·lectiva”.

Arribar a una altra generació

“És una contraposició de l’espelma, amb una flama, i d’una altra espelma, amb una llàgrima“, detalla Corte sobre el mural. Aquests dies que acabava l’obra al mur de la Model, l’artista ha rebut comentaris positius de, per exemple, “gent gran que va viure el cas Puig Antich, que recorda la portada del diari i que va viure l’execució“. Corte va conèixer la història del pres polític a la pel·lícula ‘Salvador’ fa 15 anys. Aquest dissabte s’ha estrenat el mural, coincidint amb els actes d’homenatge pels 50 anys de l’execució de Puig Antich.

Una obra des del respecte

Maria Corte ha explicat que aquest procés creatiu i artístic l’ha viscut “amb molt de respecte perquè és un tema molt dolorós”. En aquest sentit, ha confessat que ella no ha viscut l’execució de Puig Antich ni el franquisme: “Per això ho visc des d’una posició de respecte”.