Dani Cortijo

Barcelona és rica en curiositats històriques, moltes de conegudes, però una gran majoria de desconegudes, fins i tot, per als propis barcelonins i barcelonines. Et proposem un tomb per la història de la ciutat de la mà d’un dels millors coneixedors de les seves anècdotes històriques: l’historiador Dani Cortijo.

Cortijo és llicenciat en història per la UB i és l’autor del bloc ‘Altres Barcelones‘ sobre anècdotes i curiositats de la ciutat. Va començar a escriure-hi el 2007 i el 2009 va guanyar el Premi Blocs Catalunya. La seva intervenció va ser decisiva per salvar la memòria del carrer de Miquel Pedrola a la Barceloneta i la història del milicià fill del barri mort al front d’Aragó el 1937.

El 2010 va publicar el llibre ‘Històries de la Història de Barcelona‘, un recull de les històries i anècdotes que anava publicant al bloc. Va ser un dels llibres de no-ficció més venuts de l’any. També ha col·laborat en nombroses ocasions amb betevé, amb una secció pròpia al programa Connexió Barcelona.

Cada setmana alliberarem 25 noves preguntes del quiz, així que, si creus que ets un bon coneixedor/a de les anècdotes de Barcelona, aquest és el teu espai. Posa’t a prova!