L’antiga seu del Banc de Barcelona té inquilins nous. Són les 128 figures del renovat Museu de Cera. El canvi respecte a l’anterior és significatiu. S’hi han incorporat la majoria de personatges emblemàtics del segle XXI, també els barcelonins més il·lustres.

Ets capaç d’identificar-ne les figures?

Entre les figures de cera destaquen el Floquet de Neu i un Pablo Picasso de mirada penetrant que sembla que s’hagi de posar a pintar en qualsevol moment. També hi ha molts dels referents catalans actuals, com Rosalía, els Germans Roca i Carme Ruscalleda, Messi, Pau Gasol o Marc Márquez.

També s’han renovat les figures internacionals. Hi són gairebé totes. Líders polítics com Obama i Merkel; icones de la música actual com Taylor Swift, Rihanna o Adele; del cinema, com un joveníssim Tom Hanks assegut al banc de ‘Forrest Gump’, Brad Pitt o Leonardo DiCaprio, i del canvi climàtic com Greta Thumberg.

El nou Museu de Cera té molt present la ciutat que l’acull. De fet, dues figures clau per a la història de la ciutat donen la benvinguda a les instal·lacions: Antoni Gaudí i Eusebi Güell. Al darrere de totes aquestes figures hi ha la col·laboració d’artistes internacionals com Make Wade o Elsa Neri, que elaboren figures de cera per als principals museus de tot el món. També de l’escultor català Ramon López Ayats.

Galeria de fotos amb les figures