La temporada passada, els Castellers de Sarrià van començar a assajar a l’Escola Frederic Mistral. Més d’un any després, la colla ha seguit creixent, tant en volum de membres, com en necessitat de proves a l’assaig. I ara, els empetxinats han tocat sostre, literalment, a l’espai que ha estat la seva primera casa després de la refundació.

“L’Escola Frederic Mistral per nosaltres és casa”, reconeix Eduard Llorens, membre dels Castellers de Sarrià. Llorens explica que la colla va néixer entre exalumnes del centre i que en formen part pares i alumnes actuals. D’aquesta relació tan estreta va sortir l’oportunitat que els castellers hi puguin assajar els divendres al vespre. Però l’espai actual, d’uns cinc metres d’alçària, els ha quedat petit. “Toquem el sostre en cada prova i és frustrant no poder-les acabar per aquest motiu”, afirma Eduard Llorens.

Els Castellers de Sarrià no són l’única colla de cultura popular de la vila que necessita més espai. Per això, les entitats ha sumat esforços agrupant-se en La Sarrianenca. Les associacions han buscat possibles locals a Sarrià que puguin satisfer les necessitats de totes i s’han fixat en una nau industrial qualificada com a equipament darrere del Teatre de Sarrià. Ara, demanen a l’Ajuntament que la compri.