La Casa Batlló obrirà les portes de nit i plantejarà als visitants una nova forma de veure i viure l’obra de Gaudí. A partir del 2 de desembre es posarà en marxa aquesta iniciativa, que s’allargarà fins al febrer. Durant aquests mesos l’edifici estarà obert de nit des de les 20.30 h i fins a mitjanit. L’últim es farà a les 22.30 h. La visita tindrà una durada d’una hora i hi haurà intervencions artístiques i lumíniques.

Es tracta d’una iniciativa innovadora, ja que s’equiparà els visitants amb un llum frontal i una audioguia. La Casa Batlló quedarà a les fosques i es jugarà amb la foscor perquè la llum i el color “adquireixin una nova dimensió i permetin redescobrir la màgia arquitectònica” de l’edifici.

15.000 entrades a dos euros

La Casa Batlló celebrarà Nadal posant a disposició dels residents a Catalunya 15.000 entrades a dos euros per fer la visita de nit. Els diners obtinguts es destinaran al programa Mirem per tu, de la Fundació Barraquer, que ofereix ajuda oftalmològica a les persones sense recursos de la província de Barcelona. Fa uns mesos, la Casa Batlló va posar en marxa una experiència semblant i va oferir entrades a preu solidaris als catalans que volguessin visitar la restauració de l’edifici.