En una escena tan canviant com la de la restauració barcelonina no és fàcil trobar exemples d’establiments que sobrevisquin dues dècades. Al Born hi trobem una d’aquestes perles a conservar, el Murivecchi. El 2004 Ciro Esposito i la seva família van obrir al carrer de la Princesa, 59, el seu particular homenatge a la “cucina della nonna”, la cuina de la iaia. Des d’aleshores s’ha consolidat a la zona i més d’un milió de clients han tastat la seva proposta gastronòmica.

Un plat de pasta especial per celebrar l’aniversari

Només creuar la porta es percep l’aroma a llenya i massa fresca. Una massa mare fermentada durant 72 hores amb què fan la pizza en 90 segons al forn de llenya. Si algú decideix anar-hi per commemorar els 20 anys del Murivecchi trobarà els plats de sempre però també una elaboració especial d’aniversari: “tagliolini amb ceps, guanciale, safrà i rovell d’ou”, que estarà disponible temporalment a la carta.

Murivecchi també ofereix pasta de Gragnano, considerada la millor del món, vins de la Campania, la Toscana i la Puglia i una selecció de postres casolanes amb ingredients frescos i receptes transmeses de generació en generació, seguint la més pura tradició napolitana. Aquests ingredients de qualitat també l’han fet mereixedor del nou distintiu Born Districte Gastronòmic, un segell que reivindica el Born com a destinació culinària i que reivindica la diversitat de la seva oferta culinària. 

El relleu generacional al restaurant està garantit: “Per nosaltres, Murivecchi és més que un restaurant, és casa nostra, un espai on compartim la passió per la cuina italiana i la tradició familiar, gaudint-la amb els amics”, explica Ciro Esposito.

Tres germans obren al Gòtic la primera botiga de graffa napolitana, dolç italià cobert de sucre i farcit
Els germans Esposito apujaran la persiana de la Bottega della Graffa el proper 30 de març al número 6 del carrer dels Escudellers

I així han passat dues dècades que, traduïdes en xifres han suposat 148.000 quilos de pasta, 144.000 de mozzarella i 60.000 de tomàquet, entre d’altres ingredients.