Degustar una terrina d’ànec, foie-gras, pollastre de corral i festucs, acompanyada d’una beguda per 10 euros al piano bar de l’Hotel Majestic. Pujar a la terrassa del Claris Hotel i i tastar l’entrepà de garrí cruixent, rovell fumat, maionesa de xipotle i bitxo piparra fregit que proposa el xef Pedro Salillas per 9 €. O entrar a l’Hotel The One i veure com el xef Miguel Muñoz és capaç d’introduir entre dues llesques de pa tots els ingredients d’una calçotada per 18 €.

Són només algunes de les exquisideses que es podran degustar entre el 7 i el 17 de març als establiments que participen en la setena edició de Passeig de Gourmets.

La beguda de moda: el còctel entra de ple al Passeig de Gourmets

És una edició ambiciosa no només pel nombre de restaurants participants, una vintena, sinó també perquè a les categories d’altres edicions —platet, entrepà d’autor i menú gourmet—, aquest cop s’hi afegeixen les categories de postres i de còctel: “Des de l’estiu passat cada cop més els clients ens demanen còctels”, explica Guiomar Elvira López mentre prepara un Brunello Cucinelli al bar del Majestic. Elvira López espurneja amb pols d’or la beguda que es podrà degustar a un preu únic de 15 euros. També n’ofereixen a The One i al restaurant Solomillo. En tots els casos ens expliquen que es pot demanar la versió sense alcohol.

Al restaurant Solomillo l’any passat van vendre 1.200 racions de platets i aquesta edició presenten una coca de tira de vedella amb foie i maionesa de sardina fumada. També participen en la categoria d’entrepà d’autor amb una hamburguesa de rossa gallega al cafè de París. “Amb una salsa que respecta fil per randa totes les espècies de la recepta original”, explica el director, Manel Castelló.

Menús gurmet per 55 €

En la ruta que fem per conèixer algunes de les elaboracions que es podran degustar durant aquests 10 dies entrem també als dos restaurants del Claris Hotel. A la terrassa es pot prendre el menú gurmet entre 55 i 70 € depenent si es marida amb caves o no, i l’entrepà de garrí. Però si es baixa al restaurant Os-kuro hi ha l’opció de prendre el platet —un takoyaki de popets, iuzu i takobushi— o les postres —un homenatge a la primavera i a la floració dels cirerers expressada amb una recreació de bosc hanami amb cirera, litxi, fruites vermelles i pa de sèsam. Dins d’aquesta nova categoria també hi trobem la barreta de caramel, avellana i xocolata del pastisser Marc Pérez, del Majestic, i el milfulls de pastís de formatge amb fruites vermelles que ha preparat Muñoz a The One.

Són participants fidels que des de la primera edició van creure en l’objectiu de Passeig de Gourmets: “Ens ajuda a ser més coneguts entre el públic local a qui li costi menys entrar als nostres restaurants”, assegura Muñoz. El mateix opina Salillas: “Aprofiten per tastar la nostra cuina, ens coneixen i molts repeteixen any rere any perquè saben que troben un preu més assequible del que tenim habitualment”. Els xefs no amaguen que hi ha una certa competitivitat sana per saber quin serà el platet, el còctel o les postres més demandats.