Un dels plats del restaurant MAE

Quina millor manera de tancar el mes de febrer, gastronòmicament parlant, que descobrint que Barcelona afegeix tres establiments més a les recomanacions de la Guia Michelin 2024. Es tracta del restaurant Mae, la Taberna Kamikaze i La Taverna del Clínic, tres restaurants barcelonins que passen a engreixar la llista d’establiments locals que figuren a la prestigiosa guia.

Tot i que les estrelles i distincions es van atorgar en una gala a Barcelona el 28 de novembre, també és cert que mensualment els inspectors de la guia van afegint les descobertes que fan arreu del territori, propostes que es donen a conèixer l’últim dimecres de cada mes i que aquest febrer han reconegut el talent gastronòmic barceloní.

Sis mesos des que van obrir a Sant Gervasi

Del Mae Barcelona, al carrer de Sant Elies, 22, destaquen que ofereix “cuina local amb despensa global” amb plats que combinen productes de diferents cultures i que “fan realitat el somni de tres amics de diferents nacionalitats”. Es tracta de Germán Espinosa (Espanya) i Diego Mondragón (Colòmbia), als fogons, en un restaurant dirigit per Mariella Rodríguez (Costa Rica). El resultat culinari permet viatjar del Mediterrani al Carib en cada mossegada. La carta es completa amb un menú executiu entre setmana i dos menús degustació. La Guia Michelin recomana tastar el plat de mol·luscs, tomàquets, algues i pebrot groc, “un plat deliciós, atractiu i realment addictiu”, resa la recomanació.

En una publicació a Instagram, els responsables del restaurant expliquen que des que van obrir “no deixen de passar-nos coses boniques” i que aquest dimecres celebren “haver estat inclosos a la prestigiosa guia vermella com a nou restaurant recomanat. Sens dubte la millor notícia que podíem rebre per celebrar els nostres primers sis mesos de vida”. En declaracions a betevé, Espinosa explica que fa un mes que sabien la decisió dels inspectors “i hem hagut de guardar el secret emocionats per la notícia. Estem contents, sorpresos i feliços perquè en molt poc temps estem tenint molt reconeixement”.

El projecte de dos xefs que es van conèixer al Disfrutar

Una altra de les propostes amb ADN barceloní que s’incorporen a la guia és el restaurant Taberna Kamikaze, al carrer del Rosselló, 197. D’aquest restaurant destaquen que el comanden dos xefs que van compartir feina al Disfrutar i que s’han engrescat amb un projecte propi. Es tracta d’Enric Buendia i Aristide Ribalta amb una proposta creativa que “revisa la gastronomia asiàtica des d’una mirada mediterrània amb presentacions sorprenents i picades d’ullet a la cuina catalana”.

Fotografia: Moneo Moneo

“Respectuosa amb els sabors de tota la vida”

La tercera incorporació barcelonina a la guia és un clàssic de la gastronomia local, La Taverna del Clínic. Ubicada també al carrer del Rosselló, al número 155, és, segons els inspectors de Michelin, “una casa de tradició familiar enamorada dels guisats i respectuosa amb els sabors de tota la vida però posant al dia les elaboracions”. Els inspectors assenyalen que és fàcil “deixar-se seduir per la seva oferta de peix acabat d’arribar de les llotges properes”.

Fotografia: Javi Bueno