Els fans de Harry Potter han intentat assolir el Record Guinness Mundial de la major concentració de varetes màgiques. L’última fita va ser el 16 de setembre del 2013, quan a Zamora es van concentrar 2.183 persones amb les seves varetes. Finalment, no ho han aconseguit i s’han quedat en 1700 persones.

Amb motiu de la trobada, molts han aprofitat per lluir les millors gales de la saga màgica i s’han vestit amb túniques de Hogwarts, o s’han disfressat del seu personatge preferit.

A Barcelona, la trobada ha començat a les 17 h a la plaça de Catalunya i, de moment, encara no se sap el recompte final de gent que hi ha assistit. De fet, des de l’empresa organitzadora Reino de Juguetes, amb una botiga amb productes de la saga màgica a les Galeries Maldà, han explicat que els ha sorprès el volum de gent que s’hi ha acostat.

El fundador de Reino de Juguetes, Rubén Sánchez, ha assegurat que en quatre mesos des de que van publicar la convocatòria han reunit més de 3.000 inscripcions per Internet però per superar el record calia registrar-se de nou aquest dissabte de manera presencial davant d’un notari.

Cues de gairebé dues hores per registrar-se com a assistent

Aquest procediment, imprescindible perquè la concentració sigui vàlida en cas d’aconseguir el record, ha provocat cues llargues que feien més d’una volta al centre de la plaça de Catalunya. De fet, alguns dels assistents s’han queixat de les gairebé dues hores de cua que han hagut de fer per inscriure’s.

Ara bé, l’espera ha valgut la pena sobretot per a qui ha guanyat el sorteig d’una escombra voladora Nimbus 2001.