El negoci va néixer el 1919

, quan l’avi del propietari actual de Cafés el Magnífico, Salvador Sans, va obrir una botiga de comestibles on torrava cafè. Després de la Guerra Civil, el pare del Salvador va decidir especialitzar-se en aquest producte i va convertir la botiga en un torrador de cafè.

El Salvador explica en aquest reportatge, emès al programa ‘Connexió Barcelona’ el març del 2013, que una vegada l’any torren i tasten mostres de producte cru d’arreu del món per triar els millors cafès de la temporada. A la botiga del carrer de l’Argenteria, Cafés el Magnífico ofereix una trentena de cafès d’una quinzena de països.

El Salvador recorda que el cafè és una llavor crua, sense gust ni aroma. Es desenvolupen durant el procés de torrefacció, que és diferent en cada cas. Els cafès d’Etiòpia, per exemple, molt delicats, s’acostumen a torrar uns 12-13 minuts a 202 ºC. En canvi, els de Centreamèrica, que tenen un gust més de xocolata, es torren uns 16 minuts uns 206 ºC. L’obrador de Cafés el Magnífico torra i mol entorn de 1.800 kg de cafè cada mes.

A l’hora de moldre el cafè és molt important saber en quina cafetera s’utilitzarà. Una cafetera a pressió necessita que el cafè sigui molt fi; la clàssica cafetera italiana, un molt mitjà; i una cafetera d’èmbol, cafè gruixut. L’equip de Cafés el Magnífico ha estat distingit per preparar el millor cafè d’Espanya.