Millors panellets Barcelona

Estàs pensant on comprar els millors panellets de Barcelona per la Castanyada 2023? Els panellets de pinyons són un dels grans protagonistes de la festivitat i des de fa dies els aparadors de les pastisseries s’omplen d’aquests dolços elaborats a base de massapà. El Gremi de Pastisseria confia mantenir les vendes i estima que al llarg dels 10-12 dies que durarà la campanya es vendran prop de 250.000 quilos de panellets artesans a tot Catalunya.

La tradició està tan arrelada al territori, que fins i tot s’hi fa un concurs per triar el millor panellet de pinyons artesà de la ciutat. Descobreix on comprar els millors panellets de Barcelona per la Castanyada 2023.

Forn la Sitja

Vols celebrar la castanyada amb el millor panellet de pinyons de Barcelona? Has d’anar al Forn la Sitja, guardonat pel jurat de la IV Ruta dels Millors Panellets de la ciutat amb el Panellet d’Or. Aquest establiment elabora els dolços típics de la castanyada a base d’ametlla marcona, sucre, pinyons, ou i aigua. Xavi Corcellas, del Forn la Sitja, explica que ha participat en les quatre edicions del concurs i que cada any intenta millorar la versió del panellet: “Suposo que aquest és el secret que explica per què he guanyat. Espero que amb el premi vingui més gent a comprar panellets”.

Pastisseria Canal

Guardonada amb el Panellet de Plata, la Pastisseria Canal elabora aquests dolços artesanalment i amb productes de qualitat. Tant és així que els panellets d’aquest establiment tenen distintiu ETG (especialitat tradicional garantida), un reconeixement del Departament d’Agricultura de la Generalitat i la Comunitat Europea que garanteix que els panellets estan elaborats exclusivament amb ametlles, sucre i ous. Si vols fugir del clàssic de pinyons, també pots tastar els de xocolata o fruites tropicals.

Forn Ginebra

El Forn Ginebra ha obtingut el Panellet de Bronze al concurs de la plataforma Panàtics. Aquest negoci familiar fa més de 50 anys que va obrir al carrer de València i actualment està al capdavant la segona generació de mestres forners. El Josep Ginebra, actual propietari del forn, explica que els panellets de pinyols estan elaborats amb productes del país i de primera qualitat i ens revela el secret de l’èxit d’aquest dolç característic de finals d’octubre. Abans de fornejar-los, banyen els panellets en ou i hi posen un rajolí de caramel líquid per diferenciar-se de la resta!

millors panellets forn ginebra

Pastisseria La Colmena

La pastisseria La Colmena comparteix amb el Forn Ginebra la tercera posició al concurs de panellets. Els pastissers d’aquesta botiga destaquen que elaboren un a un els panellets, per això no tenen una forma homogènia. Segons expliquen, l’interior tou contrasta amb l’exterior cruixent dels pinyons torrats. I, atenció, perquè a La Colmena hi trobaràs panellets els 365 dies de l’any!

Pastisseria Carrió

Si totes les opcions anteriors et queden llunys de casa, a la pastisseria Carrió, del carrer de Bailèn, també hi trobaràs un dels millors panellets de pinyons de la ciutat, segons el jurat de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans 2022. El jurat va destacar l’estructura del dolç, la imatge exterior, la qualitat del pinyons i el massapà i la textura a la boca.

panellets Carrió

Forn Mistral

Escollit com un dels millors forns de la nostra ciutat i reconegut com un dels establiments que fa el millor pa de pagès de Catalunya, al Forn Mistral també hi pots trobar un dels millors panellets de Barcelona, segons el jurat de la Ruta dels Millors Panellets de Catalunya. No et perdis l’oportunitat de tastar aquests dolços a qualsevol de les tres botigues que té el Forn Mistral a la ciutat!