Millors panellets Barcelona

Compte enrere per a la castanyada 2023! És el moment en què les pastisseries i els supermercats s’omplen de panellets de tots els sabors. Però, què s’ha de tenir en compte a l’hora d’escollir un bon panellet? Els forners de Barcelona et donen cinc consells per menjar el millor dolç aquesta castanyada.

1. Opta pels panellets artesanals

A la Pastisseria la Palma ho tenen clar. Per gaudir d’un bon panellet, ha de ser artesanal. Ramon Pérez, propietari d’aquesta pastisseria situada al barri del Clot, explica que els panellets industrials que venen en una capsa estan fets amb setmanes d’antelació. Per aconseguir que es mantinguin durant aquest temps, contenen conservants i colorants que poden alterar el sabor d’aquest dolç típic de la castanyada.

2. Fixa’t en la forma del dolç tradicional de la castanyada

Sabies que la forma d’un panellet pot determinar-ne la qualitat? Segons el propietari de la Pastisseria la Palma, “un bon panellet ha de ser una mica rodó i esquerdat”. A més, a l’hora de mossegar-lo, has de notar que l’exterior és ferm i l’interior, tou.

3. Evita la patata i el moniato: l’ingredient clau és el massapà

Assegura’t de quins són els ingredients que s’han utilitzat per elaborar els panellets i evita els que continguin patata o moniato. Segons la recepta tradicional d’aquest dolç, està fet a base de massapà, és a dir pols d’ametlla, ou i sucre. D’aquesta manera, segons el Gremi de Pastisseria de Barcelona, s’aconsegueix un dolç “molt més gustós i tendre”.

Per al recobriment, s’utilitzen ingredients de màxima qualitat com l’ametlla marcona, una de les més saboroses i preuades; pinyons del país, amb un preu que arriba als 70 euros el quilo; i cacau d’origen.

4. Vigila que estiguin acabats de fer

Els panellets artesanals s’elaboren un a un i hores abans de vendre’ls per evitar que es posin durs. El Gremi de Pastissers de Barcelona explica que “per preparar una plata variada d’aquest dolç, un pastisser pot trigar més de tres hores”.

5. Tria una pastisseria o forn agremiat

El Gremi de Pastisseria de Barcelona reivindica la qualitat dels panellets de pastisseria, una afirmació que corrobora l’amo de la Pastisseria la Palma. Segons Ramon Pérez, comprar un dolç en un establiment agremiat és garantia de qualitat.