Els millors panellets de pinyons artesans de Catalunya els fan a Barcelona. En concret, a l’obrador de la pastisseria Carrió del carrer de Bailèn, 216. El mestre pastisser Oriol Carrió ha guanyat el tercer concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya, que organitza Panàtics i el Gremi de Flequers de Barcelona.

Els panellets de Carrió han aconseguit posicionar-se els primers del podi, superant la resta de contrincants, un total de 38 pastisseries d’arreu de Catalunya. El jurat, format per tècnics, pastissers i forners, han atorgat a la Carrió la màxima puntuació. Han valorat l’estructura global del dolç, la seva imatge exterior, la qualitat dels pinyons, el massapà així com el gust i la textura a la boca.

Pronostiquen més vendes

La pastisseria Carrió té experiència a guanyar concursos. El 2019 va guanyar el de Millor Coca de Sant Joan i van experimentar un fort augment de vendes durant els dies més pròxims a la celebració. “Va ser una exageració, vam vendre més del doble”, ha revelat Carrió.

Segons ha explicat el mestre pastisser a betevé, ara es preparen perquè es repeteixi un patró semblant amb els panellets. “La gent ens felicita i hem començat a notar que ja ve gent a provar els panellets“, diu Carrió. El plat fort, però, l’esperen per la setmana de la castanyada: “Encara és aviat”. Quan li han preguntat per si augmentaran la capacitat de producció dels dolços, Carrió ha assegurat que es tracta d’una pastisseria petita de barri i que prioritzen la qualitat davant de la quantitat.

El segon classificat, també de Barcelona

Els panellets del Forn Mistral han quedat en la segona posició del concurs de la Ruta de Millors Panellets de Pinyons Artesans de Catalunya. El podi l’ha completat la Pastisseria Joan del Papiol.