El Forn la Sitja, al carrer de la Providència, a Gràcia, ha guanyat el Panellet d’Or de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de Barcelona, que organitza l’Obra Social Ernest Verdaguer, de la plataforma Panatics. El segon classificat ha estat la Pastisseria Canal i el Panellet de Bronze ha estat compartit entre el Forn Ginebra i la pastisseria La Colmena.

Més de 50 forners i pastissers es van inscriure al concurs. Els establiments participants van haver de preparar i seleccionar quatre panellets de pinyons que l’equip de Panatics va recollir el dimarts 10 d’octubre. Tots els panellets havien de tenir les mateixes característiques: el clàssic panellet de pinyons amb forma rodona i fets amb ametlla marcona, sucre, pinyons, ou i aigua.

El guanyador, Xavier Corcellas, ha explicat a betevé que ha participat en les quatre edicions i que cada any intenta millorar la versió del panellet: “Suposo que aquest és el secret que explica per què he guanyat. Espero que amb el premi vingui més gent a comprar panellets”.

Els forns i pastisseries de la Ruta dels Millors Panellets

El dia 11 d’octubre el jurat va fer el tast totalment anònim i va confeccionar la llista dels participants que passen a formar part de la Ruta dels Millors Panellets de Pinyons de la ciutat. Els establiments seleccionats són: Foix de Sarrià, Pastisseria Faixat, Oriol Carrió Barcelona, La Cantonada Forn i Pastisseria, Forn Colón, Bomboneria Pons SL, Forn Elias, Fleca Balmes, Forn Puiggrós, Pastisseria Hoffman, Forn Esplugas, Baluard, Forn Mistral, Forn Gil, Montserrat Forners, Forn Ginebra, Pastisseria Canal, Forn Trinitat, Forn Padró, Sant Tirs, Forn del Passeig, L’Obrador dels 15, La Fabrique, Galete & Pastim, La Colmena, Pastisseria Cusachs, Turris, Pastisseria Montrodón, Brunells, La Pastisseria, BanAnna Cakes, Pastisseria Triomf, Pastisseria Bonastre, Celiadictos, The Bakers i Pastisseria la Palma.

El jurat que ha escollit el millor panellet està format per professionals del món de la pastisseria i la fleca: Adriana Gutiérrez (Sugar Corner), Rafa Batalla (professor de pastisseria de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona), Paco Hidalgo (tècnic pastisser) i Pere Fabregà (tècnic forner).

El millor panellet del 2022

En l’última edició la proposta guanyadora va ser la de la Pastisseria Carrió, a Gràcia, que es va imposar entre un total de 38 pastisseries participants.