El torró artesà de crema cremada elaborat per Toni Roig, de la històrica pastisseria La Colmena de Barcelona, s’ha proclamat com el millor de tot l’estat en el concurs organitzat pel Gremi de Pastisseria de Barcelona. Un jurat format per professionals de renom, com els pastissers Lluc Crusellas, Elies Miró i Alberto Díaz, ha fet la degustació i deliberació de 52 dolços de tot l’estat, valorant-ne el gust, textura i aspecte.

Primer concurs de torrons artesans de crema cremada

Després de l’èxit dels concursos per triar els millors croissants artesans de mantega i els millors panettones artesans de tot l’estat, el Gremi de Pastisseria ha convocat per primer cop aquest certamen per trobar el millor torró artesà de crema cremada de tot l’estat.

Els millors panettones del 2022 a l’estat es fan a Barcelona
El Concurs Millor Panettone Artesà d’Espanya 2022, que organitza l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona, ha premiat Daniel Jordà, de Panes Creativos, i Eric Ortuño, de L’Atelier, en la modalitat de xocolata

Els candidats han presentat al jurat quatre tauletes de torró artesà de crema cremada, en forma rectangular, elaborats amb ametlla, rovell d’ou, làctics (opcional), sucres i aromatitzants i cremats per una o diverses cares.

Una de les pastisseries més antigues de Barcelona

La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona, situada a la plaça de l’Àngel, 12. El seu nom original era el de Ca l’Abella. L’any 1849, Rosendo Abella tenia la confiteria a la baixada de la Llibreteria, just al davant de la ubicació actual. Quan 20 anys més tard, la família Costa va adquirir el negoci, el va traslladar a la plaça de l’Àngel, canviant el nom pel de La Colmena.

La Colmena, una pastisseria de tota la vida
La Colmena és una de les pastisseries més antigues de Barcelona, situada a la plaça de l’Àngel, 12. El seu nom original era el de Ca l’Abella. La pastisseria La Colmena fa més de 150 anys que fabrica caramels de la manera tradicional juntament amb altres dolços típics de la pastisseria tradicional catalana

Més endavant, la pastisseria canviaria de propietaris fins que, finalment, el 1927 els germans Josep i Francesc Roig van adquirir el negoci. Toni Roig, besnet de Francesc, és qui s’encarrega actualment d’elaborar dolços tradicionals de la pastisseria catalana. Torrons, bombons i caramels artesans són algunes de les seves especialitats.