La pastisseria Canal del carrer de Muntaner ha tornat a coronar-se amb el millor croissant de mantega de tot l’estat. El pastisser Toni Vera va guanyar el premi el 2016, el 2019 i aquest 2022. El Gremi de Pastisseria de Barcelona organitza el concurs, que enguany ha arribat a la quinzena edició. El jurat no ho ha tingut fàcil, perquè ha rebut les propostes de 54 pastissers arribats de diverses ciutats espanyoles. Cadascun d’ells ha presentat 12 croissants, que el jurat ha tastat i avaluat.

Vera: “Ara comença el nostre Nadal”

El pastisser explica, emocionat i satisfet, que amb el premi se’ls gira feina: “Ara comença el nostre Nadal”. Segons Vera, hi haurà molta gent que s’acostarà a la botiga per comprar el croissant i reconeix que molts que s’hi acostaran seran clients nous. Per ell, aquest premi i la feina que desenvolupa “són passió i ofici”.

croissant pastisseria Canal

Com han de ser els croissants?

Entre les normes que han seguit els participants n’hi havia una de principal: el croissant ha d’estar fet només amb mantega com a única matèria grassa, han de ser de banya recta o de mitja lluna. Les matèries primeres que s’utilitzin són de tria lliure, però no hi pot faltar mai la mantega, i ha de pesar cuit entre 45 i 65 grams. No s’admeten croissants decorats ni farcits.

El 2020 un altre establiment barceloní va guanyar el premi

El 2021 el guardó que atoga el gremi va anar lluny, a Madrid, al forn artesà Panem. Però el 2020, el croissant de la pastisseria Brunells, al carrer de la Princesa, va guanyar.