El Saló del Manga Barcelona ha arribat al mig segle d’edat amb una edició farcida d’activitats i artistes reconeguts que es pot visitar, des d’aquest dijous i fins al 3 de novembre, al recinte firal de Montjuïc. Arrenca amb les entrades exhaurides tant per divendres com per dissabte. Es tracta d’un punt de trobada per als amants del manga, anime, cosplay, la gastronomia, l’estètica i cultura del país nipó. L’organització espera rebre uns 150.000 visitants, una xifra similar a la de l’any passat.

Entre els autors convidats en aquest certamen destaca la visita d’Atsushi Ohkubo (Fire Force) i Mizuho Kusanagi (Yona princesa del alba). El festival també compta amb la participació d’Elsa Brants (Sálvame, Pythie) i  Sourya Sihachakr (Rojo), entre d’altres.

El certamen també ve farcit de música. Hi haurà l’actuació de The 5,6,7,8’s, la banda japonesa de rock formada el 1986 a Tòquio i que es va fer famosa gràcies a la seva interpretació en la pel·lícula’ Kill Bill Volum 1′, de Quentin Tarantino. A més, els amants del pop japonès tindran l’oportunitat de veure el grup del moment al Japó: AKB48.

D’exposicions també se n’han programat. Destaca ‘Bola de Drac World Adventure’, un recorregut que dona vida al món de Bola de Drac. També hi haurà una mostra de Tamashii Nations 2019, en què s’exhibiran les últimes novetats de la companyia japonesa del grup Bandai, i també de futurs prototips.

Per commemorar els 25 anys del saló, s’exhibeix una exposició que repassa alguns dels fets més destacats de totes les edicions.

El MNAC dedica una exposició a Osamu Tezuka

Una de les atraccions, però, és la macroexposició dedicada a Osamu Tezuka, batejat pels experts com el Déu del manga. L’exposició es pot veure al MNAC fins al 6 de gener. Es poden veure fins a 200 originals del que és considerat l’inventor del manga modern.