Saló Manga barcelona 2021

El Manga Barcelona ha tancat portes aquest diumenge amb rècord de visitants. Fins a 152.000 persones s’han acostat a la fira del còmic japonès, que enguany ha complert un quart de segle. Els organitzadors han volgut celebrar aquest aniversari amb activitats especials, com una mostra retrospectiva del més destacat de les passades edicions i “Bola de Drac world adventure”, un recorregut al voltant d’aquesta sèrie manga escrita i dibuixada per Akira Toriyama.

El més visitat

El concurs Manga quest o l’exposició “Manga revival” han estat algunes de les activitats que més bona acollida de públic han tingut. A l’escenari de la plaça de l’Univers s’han pogut veure concerts dels grups AKB48 i The 5.6.7.8’s, concursos de cosplay i diverses trobades de “mangatubers”. Entre els autors convidats que han passat pel saló destaquen els noms d’Atsushi Ohkubo (‘Fire force’), Mizuho Kusanagi (‘Yona, princesa del amanecer’) i Elsa Brants (‘Sálvame, Pythie’).

El Manga Barcelona ha presentat una mostra al MNAC dedicada a Osamu Tezuka, “el Déu del manga”, que es podrà veure fins al 6 de gener. L’organització de la fira ha anunciat que la 26a edició tindrà lloc del 29 d’octubre a l’1 de novembre de l’any vinent.