Manga Barcelona celebra aquest 2019 l’edició número 25. És “un any especial” com diu Meritxell Puig, directora general de Ficomic. El certamen tindrà més autors que mai, artistes excepcionals que venen del Japó, taules rodones i xerrades, així com projeccions de pel·lícula a l’Auditori del Manga Barcelona. Patrici Tixis, president de Ficomic, diu que el saló està millor que mai i confia en arribar a les 150.000 persones, amb xifres similars a les de l’any passat. De fet, aquest dijous ja s’han esgotat les entrades de divendres i de dissabte i només en queden 50 en la venda en línia per a diumenge, més les entrades per a dijous.

. Quan?

Del 31 d’octubre al 3 de novembre del 2019.

. On?

Als pavellons 1, 2, 3, 4, 5 i la plaça de l’Univers de Fira de Barcelona a Montjuïc.

. Què?

Entre les novetats d’aquesta edició, en destaquen:

Conga de “cosplayers” per dins de la fira.

AKB48. El grup femení de pop japonès hi actuarà el 31 d’octubre i l’1 i 2 de novembre.

“Genki dama” o bola d’energia, en la qual els visitants faran alhora la representació d’una de les tècniques de Son Goku.

Portar roba vermella, com la bandera del Japó.

Concurs Manga Barcelona Quest, a la manera dels “stamp rallies” japonesos (jocs tipus “cerca del tresor”) que requereix anar a diferents llocs per certificar la teva presència. En aquest cas, la ruta serà per dins del recinte. Els participants que completin l’experiència rebran els cromos dels 25 cartells de les 25 edicions que ha celebrat el saló.

Barcelona Otaquiz, pensat per “coronar el rei o la reina” de la cultura otaku, a través de preguntes sobre aquest univers.

Exposició commemorativa d’alguns dels fets més destacats de cadascuna de les 25 edicions.

Mostra sobre ‘Bola de Drac’. “Dragon Ball world adventure” és una exposició gegant de producció nord-americana que gira des del 2018 i que enguany visita per primera vegada Barcelona.

. Qui?

Alguns dels noms ja anunciats d’aquesta edició són els mangakas (dibuixants de manga) Aushi Ohkubo i Mizuho Kusanagi i el grup japonès femení de rock de garatge The 5.6.7.8’s, que es va fer mundialment conegut per la seva aparició en el film de Quentin Tarantino ‘Kill Bill: Volum 1’.

L’històric autor de manga Osamu Tezuka (1928-1989) serà el protagonista d’una exposició que es podrà visitar al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) i que ha estat produïda per Ficomic, gràcies a la col·laboració del MNAC, Tezuka Productions i el Festival de la Bande Desinneè d’Angulema. Es tracta d’una mostra que té com a objectiu donar a conèixer l’obra d’un creador vital per entendre l’evolució del manga després de la Segona Guerra Mundial, i també un dels autors de còmic més prestigiosos i prolífics d’àmbit mundial. L’exposició “Osamu Tezuka, el déu del manga” es podrà visitar a partir del 31 d’octubre del 2019 coincidint amb l’inici de la 25a edició del Manga Barcelona i fins al 6 de gener del 2020.