El Museu de la Xocolata de Barcelona suma una figura més a la seva col·lecció permanent. Es tracta d’una rèplica de l’elefant amb el qual el pastisser osonenc Lluc Crusellas es va emportar el primer premi del concurs World Chocolate Masters, que es va celebrar el 31 d’octubre del 2022 a París. Un prestigiós guardó que ha catapultat la seva carrera professional i que l’ha convertit no només en el primer pastisser de l’estat espanyol que guanya aquest reconeixement, també en el més jove de història del concurs, amb només 26 anys.
Un elefant d’1,5 metres d’alçada i més de 100 quilos
La figura de Barcelona és una rèplica més petita de l’elefant amb el qual el xocolater va guanyar el World Chocolate Masters de París. En aquell cas l’animal feia tres metres d’alçària i estava fet amb dos-cents quilos de xocolata. Per al Museu de Xocolata de Barcelona, Lluc Crusellas ha reduït la mida de l’elefant a la meitat. Ha fet servir uns 100 quilos de xocolata per construir la peça, que arriba al metre i mig d’alçada.
Una vocació que va descobrir als 17 anys
La passió per la pastisseria se li va despertar de ben jove. Amb només disset anys va ajudar el xef Nandu Jubany durant un estiu a preparar les postres de la casa. L’etapa va durar uns tres mesos, temps suficient per descobrir el seu camí professional. Després es va formar a l’Espai Sucre i a Hofmann Escola de Pastisseria. L’etapa professional la va desenvolupar a La Pastisseria Barcelona. El 2018 es va incorporar al Carme Pastisseria de Vic com a xef de pastisseria i del grup Pavic, que gestiona unes quantes pastisseries i forns de pa d’arreu d’Osona.