La plaça de Catalunya s’ha convertit en un espai gastronòmic amb la celebració del Tast a la Rambla, que enguany ha canviat d’escenari perquè s’estan fent les obres de reforma al passeig. A l’illa central de la plaça s’hi han ubicat les 36 propostes d’alta gastronomia de tots els xefs que hi participen. Al voltant dels restaurants hi ha una diversitat de vins i d’altres begudes per acompanyar les tapes, que costen cinc euros. Es pot tastar un pollastre cruixent Seül, taco de cochinita pibil, melós amb suc i formatge del Cadí i esferes cruixents de tàrtar de salmó i alvocat, entre altres platets.

Hi participen restaurants com el Tapas 24, de Carles Abellán; el Gaig Barcelona, de Carles Gaig; el restaurant Compartir i els Dos Pebrots, entre d’altres. A banda dels platets salats, els visitants també podran demanar tapes dolces elaborades per Oriol Balaguer o per Christian Escribà, entre altres propostes de postres. També s’han programat tallers de cuina en directe.

Els organitzadors, Amics de la Rambla, calculen que el certamen a la plaça de Catalunya se celebrarà almenys dos anys en aquest escenari i que un cop s’acabi la reforma de la Rambla tornaran al seu espai habitual.

Els xefs, satisfets amb la nova ubicació

No era fàcil trobar un espai que substituís la icònica Rambla, però la plaça de Catalunya segueix sent un espai molt potent. Té molta visibilitat i això els restauradors ho agreixen, és un espai més gran i diàfan i els visitants poden menjar les tapes asseguts amb més comoditat.

Christian Escribà creu que el canvi, encara que sigui provisional, “en fer-ho circular té una altra cosa, crec que anirà molt millor, és un lloc molt maco”.

Jordi Esteve, xef i propietari del restaurant Nectari, també creu que la nova ubicació funcionarà bé: “La plaça de Catalunya també és una icona a Barcelona, tenim moltes ganes i esperem que sigui un èxit com cada any“.

Un percentatge important de les propostes gastronòmiques del Tast a la Rambla tenen les arrels a Ciutat Vella. És el cas del restaurant La Pau, que, a banda d’oferir cuina tradicional catalana, té vuit joves treballant que no han trobat el seu camí dins del sistema educatiu i els dona una segona oportunitat.

Ignasi Valeriano és el responsable d’aquests joves: “El Tast a la Rambla els serveix per veure la magnitud de tot el que està passant a l’àmbit de la restauració i el que passa a Ciutat Vella, i sobretot per despertar el seu desig per continuar-se formant i creixent en aquest àmbit”.

Horaris del Tast a la Rambla

Aquests són els horaris del Tast des d’aquest dijous i fins diumenge:

  • dijous, 8 de juny: de 12 a 22 h
  • divendres i dissabte, 9 i 10 de juny: de 12 a 0 h
  • diumenge, 11 de juny: de 12 a 22 h