coca de Sant Joan creativa

Ja s’han triat les millors coques de Sant Joan de Catalunya d’aquest any en diverses categories. Se n’han elaborat més de 250 per participar en la cinquena edició del concurs La millor coca de Sant Joan de Catalunya, que organitza l’agència de comunicació gastronòmica Sr. y Sra. Cake, i que s’ha celebrat a l’Antiga Fàbrica d’Estrella Damm.

Una coca de brioix laminat amb forma de trena

Montserrat Forners, situada al carrer de Los Castillejos, ha guanyat en la categoria de millor coca creativa i se n’ha valorat l’originalitat de la forma i com s’han utilitzat les fruites per guarnir la coca. David Hernàndez, cap de l’obrador, explica el procés d’elaboració de la coca i els productes que han utilitzat: “És una coca de brioix laminat a base de capes de brioix i mantega amb forma de trena i es posa a fermentar”. Explica que paral·lelament es prepara un gelificant de mandarina amb nucli de maracujà i gelificant de mandarina amb pètals de maduixa i pètals de flor. Finalment, s’acaba el procés posant la coca al forn.

Hernàndez assegura que tot just ara estan planificant quin dia comença la campanya de Sant Joan al forn i quan es podrà comprar la coca que ha obtingut el reconeixement.

Una altra pastisseria de la ciutat, la Pastisseria Barcelona, amb botiga al carrer d’Aragó i a la via Augusta, s’ha endut un altre premi, en aquest cas el de millor coca de xocolata. El jurat ha valorat la seva esponjositat i la flonjor, l’aspecte i l’equilibri entre l’amargor i el dolç de la xocolata.

Les coques que no han estat manipulades pel jurat s’han entregat al Banc dels Aliments de Barcelona.