Com plegar tovallons taula Nadal

Us agrada parar bé la taula? Voleu que us donem idees per sorprendre els comensals amb un plegat de tovallons original? Pareu atenció, aquí us recollim alguns vídeos compartits a internet que mostren com plegar tovallons per Nadal per tenir una taula original amb figures i formes de tot tipus. Prova-ho amb tovallons de paper o de roba!


Un tovalló en forma d’arbre de Nadal

Amb un tovalló de paper quadrat, agafem la part inferior i la dobleguem, formant triangles. Així successivament fins a acabar totes les capes del tovalló, formant cada vegada un triangle més petit. A partir d’aquí, el girem i en dobleguem la part dreta i l’esquerra cap al centre, de forma simètrica. Finalment podem agafar cada punta que hem fet amb els triangles i la col·loquem dins de l’anterior, acabant formant un arbre de Nadal amb volum.


Una estrella de quatre puntes

Tornem a agafar un tovalló quadrat i el dobleguem per la meitat formant un triangle. El tornem a doblegar, fent un triangle més petit. Ara n’obrim una capa, formant un quadrat a l’esquerra i aixequem una de les puntes. Ho tornem a fer, acabant de formar un quadrat. Tal com es mostra al vídeo, aixequem una capa i l’obrim en forma de barba i dobleguem la part superior i inferior. Donem la volta al tovalló i repetim la seqüència de passos. I ara ve la part important per fer l’estrella amb el tovalló. Hem d’obrir les puntes de manera que acabarem formant una estrella amb quatre puntes.


Un altre arbre de Nadal

Obrim les dues capes d’un tovalló de paper quadrat i en dobleguem la part dret i l’esquerra forma un triangle, el dobleguem i el col·loquem sobre la part quadrada, que doblegarem fins a la meitat de l’altura del triangle. Amb aquesta part del tovalló hem d’acabar formant uns triangles més petits duent les puntes cap al centre i ja tenim un altre arbre de Nadal.


Per pujar nota… una estrella de vuit puntes

Obrim completament el tovalló, formant un quadrat molt més gran i el dobleguem per la meitat, quedant-nos amb un rectangle. A partir d’aquí formem un quadrat duent les puntes al centre. El despleguem i formem petits rectangles, tal com es mostra al vídeo. Ens quedarà com un acordió. I anem doblegant les puntes, formant petits triangles als costats del rectangle. El mateix procediment, el fem a l’altra banda. I ara anem desplegant les puntes fins a formar una estrella de vuit puntes. Podem utilitzar dos clips perquè ens quedi fixa.


Per guardar els coberts dins el tovalló

Voleu guardar els coberts dins el tovalló? Aquesta és l’última manera de doblegar els tovallons per Nadal que us presentem. Dobleguem el tovalló, partint del quadrat, formant tres triangles, cadascun més petit que l’anterior i el col·loquem a l’interior del més gran. Ara dobleguem per la meitat el paper en forma vertical (dreta i esquerra) i ens valem dels triangles creats per posar una punta dins l’altra i que es mantingui fixada. I ja hi podem col·locar els coberts!