aperitius nadal 3 nov 2020

Si aquest Nadal 2020 vols guarnir la taula presentant canapès espectaculars, un bon pica pica o aperitius originals, et proposem 13 receptes lleugeres i ràpides de fer per acompanyar els àpats de Nadal. Tot i les restriccions per la covid, res no aturarà les trobades al voltant d’una taula per gaudir de les festes en família. Prepara aperitius saludables, canapès i un pica pica lleuger i fàcil de digerir abans de l’escudella, el pollastre o els canelons. T’ajudaran a sorprendre els teus convidats. Un autèntic luxe. T’atreveixes?

cuina el teu propi pica-pica per Nadal

Entrants ideals per picar, lluny dels àpats difícils de digerir i pesats tant característics de la taules nadalenques. Carnívors, vegans i vegetarians, platillos i tapes per tots els gustos i paladars.

Caneló d’alvocat

Preparació: Tallem el salmó com un tàrtar, condimentat amb llima, oli, wasabi i soja. Tallem l’alvocat en làmines sobre un film i posem el tàrtar per sobre. Enrotllem el film per fer el caneló.
Ingredients: alvocat, salmó, soja, llima, wasabi, ceba tendra, brots i oli d’oliva


Puding de pollastre i prunes

Preparació: Barregem el pollastre triturat amb ou batut, llet, cebetes ofegades, prunes i pinyons. Tot al forn durant 40 minuts.
Ingredients: 350 g de cuixa de pollastre, cebetes, 6 prunes, pinyons torrats, canyella, 1 ou, 50 ml de llet, un raig de conyac i oli.


Clafoutis de tomàquets

Preparació: Batem els ous amb la llet, farina, parmesà i l’orenga. Ho posem a la paella amb els cirerols. Ho coem al forn durant 15 minuts i ho gratinem 5 més.
Ingredients: cirerols, 3 ous, 250 ml de llet, 120 g de farina integral, orenga, 50 g de parmesà, alfàbrega, sal, pebre i oli.


Ous al niu

Preparació: Ofeguem les bledes i les passem per la paella amb una picada d’all i pimentó. Buidem els panets per posar les bledes i el rovell d’ou mentre batem les clares al punt de neu i les posem per sobre els rovells. L’introduïm al forn fins que les clares comencin a daurar-se.
Ingredients: panets, bledes, ous, pimentó, pebre, oli, all i sal.


Bunyols d’espinacs

Preparació: Coem els espinacs a la paella amb una picada d’all fins que treguin l’aigua. Fem una pasta amb la farina, l’ou i llevat i barregem els espinacs. Ho fregim amb oli calent.
Ingredients: 200 g d’espinacs, 1 all, 50 g de farina, ½ culleradeta de llevat químic, 1 ou, oli d’oliva i sal.


Pebrots farcits d’ou

Preparació: Buidem els pebrots i prescalfem al forn a 180 graus durant 15 minuts. Els omplim amb mató, tomàquet sec i alfàbrega. Posem l’ou cru i al forn durant 15 minuts més.
Ingredients: pebrots, ous, mató, tomàquet sec, alfàbrega, sal, pebre i oli.


Ous farcits d’alvocat i tonyina

Preparació: Tallem els ous i traiem el rovell que farem servir per fer una pasta amb l’alvocat i la tonyina que ens servirà per farcir les clares d’ou.
Ingredients: ous durs, tonyina, alvocat, llima, coriandre, sal, oli, pebre i bitxer en pols.


Tomàquet farcit de quinoa

Preparació: Tallem en juliana la pastanaga, el cogombre i la ceba. Buidem el tomàquet i afegim els ingredients a la quinoa per després reomplir el cor del tomàquet.
Ingredients: tomàquet rosa, quinoa, pastanaga, cogombre, ceba, menta, nous, vinagre, sal , pebre i oli.


Xips d’espigall

Preparació: Piquem l’all, sal i el pebre vermell amb l’oli i barregem la salsa amb les fulles d’espigalls. Les posem al paper per coure al forn preescalfat a 150 graus durant uns minuts.
Ingredients: 250 g de fulles d’espigalls, oli d’oliva verge extra, pebre vermell de la Vera, all i sal.


Bastonets de formatge

Preparació: Cobrim la mantega amb la farina. Hi afegim una culleradeta de sal i l’ou i fem una massa. Estirem la massa amb un corró i la tallem en tires fines. Hi espolsem formatge i ho enfornem a 180ᵒC durant 10 minuts.
Ingredients: 300 g de farina, 150 g de mantega, 1 ou, formatge emmental o parmesà i sal.


Enrotllat de salmó

Preparació: Barregem la crema agra amb la mostassa i untem l’enrotllat. Tallem la ceba tendra, l’alvocat i la poma a làmines. Hi afegim el salmó i els espinacs. Ho enrotllem tot.
Ingredients: 100 g de salmó fumat, 1 alvocat, 1 ceba tendra, 1 poma, 50 g d’espinacs, crema agra i una cullerada de mostassa.


Crestes de tonyina i ou dur

Preparació: Piquem els ous durs per barrejar amb la salsa de tomàquet i la tonyina. Posem el farcit a les làmines i les tanquem marcant-les
marca amb la forquilla.
Les envernissem amb rovell d’ou si les fem al forn.
Imgredients: 300 g de tonyina, 2 ous durs, salsa de tomàquet, 12 làmines de pasta de crestes i 1 ou.


Porros en vinagreta

Preparació: Posem a bullir els trossos de porro, mentre fem una picada amb ou dur, cogombrets, pebrots i ceba, tot salpebrat i amb vinagre de xerès.
Ingredients: 2 porros, ceba tendra, cogombrets, ou dur, pebrots del piquillo, vinagre de xerès, sal , pebre i oli.