Les primeres tècniques del gravat van ser sobre metall i sobre fusta, i el taller que ha organitzat el Centre Cívic Urgell és una versió més senzilla dels gravats sobre fusta o xilografia que utilitza una goma més tova fins i tot que el linòleum. Aquest centre està especialitzat en il·lustració i gravat.

Una barreja de tècnica i creativitat

El primer que han fet la desena d’assistents al taller de gravat del Centre Cívic Urgell ha estat crear un dibuix i transferir-lo a la superfície a tallar. La tècnica de l’estampació és una barreja de creativitat i artesania que han hagut de posar en pràctica amb un temps rècord, perquè normalment es tarda més.

Un procés pas a pas

Han utilitzat gúbies per buidar la goma, aplicant les tècniques de la xilografia però amb un material més fàcil de treballar. Després, han entintat les peces i estampat els dissenys. Han fet servir una premsa tradicional japonesa que es diu “baren”.

La mostra de professionals

La sessió s’ha emmarcat en el marc de l’exposició del grup de gravadors de Sant Lluc, del qual el tallerista Juan Manuel López del Prá forma part. La mostra explora el tema de l’anatomia i, fins al 30 d’octubre, es pot veure a l’equipament de la Nova Esquerra de l’Eixample.