Les entitats de les Roquetes diuen que els equipaments del barri no donen l’abast per al gruix d’activitats i usuaris que hi participen. Ja fa temps que el casal de barri Ton i Guida demana ampliar les instal·lacions amb l’espai que actualment ocupa el Kasal de Joves de les Roquetes. L’equipament juvenil, per la seva banda, treballa per aconseguir un equipament nou, més gran i més ben aïllat per evitar denúncies per sorolls. El local de l’AV Roquetes i el del Casal Infantil també estan plens de projectes, serveis i entitats. Per tot això, des de l’entitat veïnal reclamen a l’Ajuntament la construcció d’un nou equipament.

Idees i projectes que necessiten espai

Les Roquetes, a Nou Barris, es caracteritza per una intensa vida participativa. Els veïns treballen en xarxa i no deixen de crear projectes, que han topat amb un obstacle: la manca d’espai. “És clar que tenim equipaments al barri, dir el contrari seria mentir, però tots els espais que tenim han quedat petits i ja no poden acollir més gent”,  afirma l’Amparo Iturriaga, presidenta de l’AV Roquetes. “Ara mateix tenim un projecte molt potent de cuina amb dones que s’ha de fer al casal infantil, perquè no tenim cuina en cap altre dels equipaments existents”.

Per això, reclamen un nou equipament, que volen dissenyar amb la participació de les entitats i els veïns del barri. “Volem que sigui un espai de vida comunitària” explica Iturriaga. “Entre tots podem construir un espai molt xulo. Ja el tenim planejat, l’hem treballat, però volem que també sigui compartit amb la gent, i entre tots decidir quina classe d’espai tenim” afirma.

Un solar buit

Per fer aquest equipament, l’associació veïnal té una proposta: un solar al costat de l’entitat que fa anys que està pendent de construir. “Ja fa més de 15 anys que tenim al costat del nostre local un solar buit ” comenta Iturriaga. “És un solar privat edificable de grans dimensions. L’Ajuntament el podria adquirir per construir un equipament per al barri en condicions” destaca. Precisament aquesta serà una de les propostes que l’AV Roquetes traslladarà a la regidora de Nou Barris durant la primera trobada, prevista per a aquesta setmana.