La Model continua obrint-se a la ciutat, aquesta vegada, amb noves visites guiades que donaran a conèixer els detalls de la seva controvertida història. L’activitat arrencarà el primer divendres d’octubre i està destinada a dos públics diferents: la ciutadania en general i les escoles i instituts. Les sessions són gratuïtes i s’impartiran per historiadors, que mostraran els llocs més destacats i emblemàtics de l’edifici del 1900. Durant la visita, també s’explicaran les idees que van impulsar el disseny i es repassarà la seva evolució des d’un punt de vista social, polític i històric.

L’activitat és farà en paral·lel a les visites lliures que ja es podien fer fins ara i que permeten conèixer la història de la presó a partir de 20 plafons informatius distribuïts per la presó.

La Model desperta l’interès de la ciutadania. Des que va obrir les portes al públic, el mes de gener de 2018 més de 100.000 persones n’han visitat les instal·lacions. De fet, les entrades per a les primeres sessions guiades ja estan exhaurides.

Quan puc fer la visita guiada?

Les visites previstes per al públic general, es faran els divendres i dissabtes. Els divendres hi haurà una única sessió a les 17 h i els dissabtes n’hi haurà dues, una al matí a les 11.30 h i una altra a la tarda a les 17 h. La durada prevista és d’una hora i mitja.

Les visites escolars s’organitzaran els dimarts  i els dimecres al matí. Els dimarts hi ha dues sessions, a les 10 i a les 11.30 h, i el dimecres una a les 10 h. La durada prevista és de dues hores perquè, a banda de la visita habitual, s’oferiran tallers educatius i debats.

Per poder accedir-hi, és imprescindible reservar plaça. Tota la gestió és pot fer a través del web de la Model: www.lamodel.barcelona.