Tahití Tourism

Tan sols queden set mesos per a l’inici dels Jocs Olímpics de París 2024. Concretament, l’esdeveniment esportiu per excel·lència arrencarà el pròxim 26 de juliol i durarà fins a l’11 d’agost. En aquesta ocasió, a la revista ‘Fosbury‘, Roger Castillo ens porta l’anàlisi d’una modalitat que tornarà a repetir presència per segon any consecutiu a uns Jocs Olímpics, el surf.

La competició de surf, a Tahití

L’esport aquàtic va estrenar-se en una cita olímpica per primera vegada l’any 2021 als Jocs de Tòquio 2020 i tornarà a fer-ho a París, tot i que es farà a Tahití, a 15.700 quilòmetres de la capital francesa. L’illa de la Polinèsia francesa ha estat escollida per acollir la competició en la qual participaran fins a 43 surfistes en les categories masculina i femenina.

Polèmica amb la construcció d’una torre per als jutges

La decisió de construir una torre en la qual els jutges puguin puntuar als surfistes durant la competició ha portat la polèmica a la localitat de Teahupo’o i també a Califòrnia. Molts activistes de la localitat nord-americana han començat un moviment contra la construcció d’aquesta torre, ja que es vol fer on està localitzat un escull de corall molt gran. Fins ara hi ha 200.000 mil firmes en contra d’aquesta edificació i es preveu que aquest moviment augmenti a mesura que s’apropi l’inici dels Jocs Olímpics. A més a més, la inspecció de la zona on es volia fer la torre per part d’una barcassa de l’organització olímpica ha provocat la destrucció d’una part d’aquest corall, un acte que ha fet créixer la indignació entre els manifestants.

En mig d’aquesta situació, el govern de la Polinèsia francesa ha paralitzat la construcció de la torre totalment. Per altra banda, l’associació internacional de surf està d’acord amb aquesta iniciativa, ja que també volen prioritzar la cura del medi ambient i la flora marina. L’organització dels Jocs Olímpics ha informat que no hi ha una altra ubicació per dur a terme la competició i per això tot fa indicar que la torre no es construirà finalment.