La selecció catalana amateur es jugarà davant Galícia, amb un sorteig pur, la classificació per a la ronda intermèdia de la Copa de les Regions. El combinat català s’ha imposat per 1 a 0 contra Navarra gràcies a un gol de Walid de penal en el minut 85. Amb aquest triomf, els catalans han sumat 4 punts amb un gol a favor i cap en contra. Galícia ha aconseguit exactament els mateixos punts i els mateixos gols a favor i en contra. Aquesta circumstància ha provocat que, tenint en compte que són les dues millors segones de grup, un sorteig determini quina passarà a la segona ronda d’aquesta competició.

De moment, tenen lloc assegurat per la fase intermèdia La Rioja, Astúries, Madrid, Cantàbria, Aragó, Andalucia i Castella-La Manxa. Els set equips més Catalunya o Galícia jugaran una eliminatòria a partit únic després del sorteig. El local serà el que surti en primer lloc. Els quatre classificats disputaran una Final Four en una seu encara per determinar.

La selecció catalana no s’ha trobat gens còmoda a la primera meitat

La primera part ha estat molt igualada amb dos conjunts que no han volgut arriscar per fer el primer al marcador del Municipal Miguel Monleón de Picassent. La selecció de Navarra és la que ha tingut la primera oportunitat del partit, amb un xut des de fora de l’àrea de Javier Ayesa que ha blocat còmodament Aitor. Després d’aquesta ocasió dels navarresos, la selecció catalana s’ha apropat per primera vegada a la porteria d’Hodei Buldáin, amb un xut centrat des de fora de Nil.

Walid, amb un gol de penal, dona la victòria a la selecció catalana

La segona meitat ha estat més intensa que la primera, però les ocasions clares no han arribat fins al minut 70, quan Juaco ha fet una bona jugada per banda esquerra que ha rematat fluix Dídac a les mans d’Hodei. Un minut després, la selecció navarresa ha reaccionat i Ayesa ha tingut la més clara del partit amb un xut sol dins l’àrea que ha marxat fora de la porteria d’Aitor. El partit s’ha decantat a favor dels catalans al minut 85, amb un penal que ha assenyalat l’àrbitre per una caiguda de Walid a dins de l’àrea i que el mateix Walid ha transformat de ‘Panenka’.

Precisament als penals, que no eren importants per a la classificació dels catalans, Catalunya ha perdut per 4 a 5.