Catalunya ha empatat sense gols contra la Comunitat Valenciana en el seu primer partit de la primera fase de la Copa de les Regions. El conjunt que dirigeix Robert Vila ha estat millor a la segona meitat, sobretot després de l’expulsió del valencianista Rafeta, i ha tingut les millors ocasions del partit. Finalment, els catalans s’han imposat per 4 a 5 a la tanda de penals, que serveix si hi ha empat a punts entre les seleccions participants. Contra Navarra, aquest diumenge, un triomf li permetria classificar-se per a la fase següent.

Primera part sense gaire ritme

La primera part ha tingut molta igualtat entre catalans i valencians. Els de Robert Vila han dominat la possessió de la pilota durant la majoria de minuts de la primera meitat, però no han materialitzat aquest domini en ocasions clares. La més clara de la primera part ha estat per als valencians al minut 25 en un un contra un en què Cobo ha tingut l’oportunitat d’avançar els valencians, però Verdejo ha estat molt ràpid de reflexos i ha aturat el xut del jugador de l’Ontinyent.

Catalunya millora a la segona part

La segona meitat ha començat com ha acabat la primera, amb dos equips sense gaires ganes d’arriscar. Al minut 67, l’àrbitre del partit li ha ensenyat la segona targeta groga a Rafeta i ha deixat la selecció valenciana amb un jugador menys durant bona part de la segona part. Aquesta expulsió ha marcat un abans i un després i el ritme del partit ha augmentat. Els valencians han tingut una ocasió molt clara al minut 72 amb una jugada embolicada a dins l’àrea catalana, on un defensa català ha tret sota pals una pilota a la línia de gol de Verdejo. Uns minuts després, els catalans han reaccionat i han tingut la més clara del partit. Cristian Martínez ha estat a punt de marcar per a la selecció catalana amb un xut que ha tocat el travesser.

Després del final dels 90 minuts s’ha fet una tanda de penals que s’ha emportat Catalunya per 4 gols a 5. Amb aquest resultat, tot depenent de com vagin els partits de demà, els catalans tenen un petit avantatge respecte als valencians.

La tanda de penals

Dos jugadors de la Monta, amb Catalunya

El futbol barceloní té una bona representació a la selecció catalana amateur amb dos jugadors del Muntanyesa, Marc Muñoz i Juaco. Erik Ruiz també estava convocat, però no ha pogut assistir-hi per una lesió. Recordem que els participants d’aquesta Copa Regions UEFA han de ser jugadors que no hagin firmat un contracte professional.