Volta

La 99a edició de la Volta Ciclista a Catalunya acabarà un any més a Barcelona. És una tradició que es repeteix des de l’any 2011, ja que el 2010 i el 2009 l’arribada va ser al Circuit de Catalunya. La muntanya de Montjuïc, per tant, una edició més, tornarà a decidir el vencedor de la Volta.

Sortida a l’Hospitalet i ascens al port de l’Ordal

La sortida de l’última etapa amb final a Barcelona serà a l’Hospitalet. Els ciclistes aniran cap a Molins de Rei per pujar al port de l’Ordal i, després de passar per Begues, Castelldefels i Gavà, entraran a la ciutat per la Gran Via.

Arribada a Barcelona i vuit voltes a Montjuïc

Un cop a la plaça d’Espanya giraran a la dreta per pujar per l’avinguda de la Reina Maria Cristina i, un cop a dalt, viraran a l’esquerra per l’avinguda de Rius i Taulet. Aquí comença el circuit a la muntanya de Montjuïc i els ciclistes hi faran vuit voltes. Després d’estudiar el recorregut hem detectat quatre punts que poden ser els millors per veure els ciclistes.

Quatre punts per seguir la Volta

  • El primer és l’avinguda de Rius i Taulet. Serà el final d’etapa i, a més, en el pas de la segona volta de la serp multicolor hi haurà un esprint especial.
  • Un segon punt és quan els ciclistes pugin per davant del Teatre Lliure i comencin l’ascens al port de Montjuïc, que dura fins al passeig del Migdia. Durant l’ascens es redueix la velocitat del grup, per tant, és un bon moment per veure’ls.
  • Un tercer punt és per la baixada al passeig del Migdia. Aquí hi ha una recta bastant llarga, per tant, es podran veure els ciclistes durant una bona estona.
  • I el quart punt és a la recta de l’Estadi, just davant de l’Estadi Olímpic Lluís Companys. És una recta i serà un moment magnífic per veure l’esforç del grup.

On veure la Volta a Barcelona

L’arribada de la Volta Ciclista a Catalunya és un dels esdeveniments esportius més destacats que hi ha durant l’any a Barcelona. L’activitat aplega un bon grapat de barcelonins al voltant de la muntanya de Montjuïc.