Els escacs, una activitat extraescolar en augment

Sempre és positiu que els nens de primària exercitin la ment i les habilitats d’estratègia. I això és el que fan un bon grapat d’escoles de Barcelona; posen en pràctica els coneixements d’una de les activitats extraescolars amb més èxit entre els més joves, els escacs.

Però els escacs no només tenen les modalitats individuals, en aquest cas les escoles participants estan representades per equips de sis membres. Cada integrant de l’equip va sumant puntuació durant les quinze partides ràpides, de deu minuts com a màxim, que dura el torneig, L’equip que acumuli més punts és el guanyador.

Per segon any consecutiu l’escola de les Dominiques cedeix un espai per a la celebració de l’esdeveniment, que arriba ja a la vint-i-cinquena edició.

Una iniciativa que aplega gairebé un centenar d’alumnes de primària, amb edats compreses entre els 6 i 12 anys, i que transmet connexió i participació sana entre grans i petits.

Les Dominiques Ensenyament, l’escola amfitriona i la guanyadora

L’escola de les Dominiques Ensenyament, ha estat per tercer any amfitriona de la prova, una de les ocasions va acollir les finals individuals dels alumnes de primària. En aquest cas, és el segon any consecutiu que acull l’activitat per equips de 16 escoles barcelonines. A banda de ser-ne els amfitrions, també n’han estat els guanyadors, fent valer així la seva aposta per aquest esport d’estratègia que tant agrada als alumnes. En segona posició ha quedat l’escola IPSE.

Declaracions d’alumnes de les escoles: Dominiques, Pineda, Paco Candel

Declaracions:

Abel Segura, president de l’Escola d’Escacs de Barcelona

Gemma Martínez, mare d’alumna participant

Jordi Serrahima, delegat escacs Dominiques Ensenyament