La Neus Benítez acaba de fer el que anomena “un camí per l’esclerosi múltiple”. Es tracta d’un repte que es va marcar fa temps per posar el seu gra de sorra en la lluita contra una malaltia irreverent amb qui la pateix. Està acostumada a plantejar-se com donar a conèixer el que en l’argot diuen l’EM (esclerosi múltiple), no li falten idees ni esma per tirar-les endavant. Ha fet múltiples accions, però la darrera encara eixampla més el seu cor i incrementa l’empatia amb la seva croada. Ha caminat Catalunya de punta a punta, des de Portbou fins a Ulldecona. 725 quilòmetres amb un únic pensament: una amiga seva que pateix esclerosi múltiple primària progressiva (EMPP), la variant més cruel i discapacitant l’esclerosi múltiple. L’han acompanyada guies -ella té un 10 % de visió-, voluntaris i el seu inseparable equip iTriatletes Solidaris.

En 28 dies, 25 quilòmetres diaris

En una de les seves caminades pel camí de les aigües ens ha explicat les seves sensacions un cop acabada l’aventura. En 28 dies, amb etapes d’una mitjana de 25 km diaris, ha tingut febre, li han sortit butllofes als peus i ha hagut de patir tempestes a dojo. No res, diu, comparat amb la satisfacció que representa saber que ha torna a segellar el seu amor amb el proïsme, amb la solidaritat, amb la vida. Perquè si una cosa n’ha tret, d’aquest viatge, ha estat que s’ha tornat a trobar amb ella mateixa en una introspecció per la qual tothom hauria de passar en algun moment.

 

Lluita compartida contra l’esclerosi múltiple

A la Neus li van diagnosticar esclerosi múltiple amb només 15 anys i ara que en té 25 ha consagrat la seva vida a donar a conèixer de què es tracta i com ajudar a fer-la visible. En els reptes que es planteja hi ha una vessant monetària, pretén recaptar diners per a la investigació i la rehabilitació. Té el suport de la Fundació Esclerosi Múltiple, Esclerosis Múltiple Espanya i el patrocini de Sanofy Genzyme. A migranodearena.org, el web de micromecenatge s’hi poden fer aportacions.