Robert Moreno

Robert Moreno ha volgut expressar, mitjançant un comunicat, com es troba després d’haver dit adeu a la selecció espanyola. En només unes hores, el català va passar de classificar Espanya per a l’Eurocopa del 2020 a deixar d’entrenar el combinat estatal. Luis Enrique, del qual va agafar el relleu Robert Moreno, en serà el substitut. Robert Moreno ha volgut marxar dient que té “la consciència tranquil·la” davant els esdeveniments que s’han succeït en les últimes hores i que té clar que “és impossible agradar a tothom”.

Un comiat elegant

L’exseleccionador s’ha desvinculat contractualment aquest dimecres. Robert Moreno no ha volgut entrar a valorar el que ha passat en les últimes hores ni les declaracions del president de la Federació Espanyola de Futbol, Luis Rubiales. Només ha tingut paraules d’agraïment cap a la federació i els seus membres i els jugadors, tècnics i auxiliars de la selecció. També ha volgut acomiadar-se de la premsa sense cap retret.

Robert Moreno entrenament
@rfef

El comunicat íntegre de Robert Moreno

“Després del que ha passat en aquests últims dies i després de l’acord aconseguit dimarts, 19 de novembre, sento la necessitat de fer un comunicat per agrair el suport rebut durant aquests mesos i acomiadar-me del càrrec de seleccionador nacional. Davant una situació extrema com la que vam viure a Malta em va tocar assumir la direcció de l’equip de tots. L’objectiu de la classificació que se’m va encomanar s’ha aconseguit de forma folgada. Tant de bo no s’hagués donat mai aquesta situació. Ara estaríem igualment classificats. Valorar les últimes hores en el càrrec o fins i tot els últims dies només serviria per entrar en una espiral de retrets i justificacions per a cadascuna de les parts. No ho faré. No hi veig cap sentit.

Tinc la consciència tranquil·la. És impossible agradar a tothom, però us dic sincerament que respecto a tots i totes les opinions. Sempre he mantingut que soc un home de paraula, que no seria impediment en el cas que Luis Enrique decidís tornar a entrenar. Així ho he fet encara que hagi suposat la meva sortida. Li desitjo el millor perquè les seves alegries seran les nostres. Gràcies a tots els jugadors per la seva dedicació i entrega en totes les concentracions. He intentat ser just, honrat i directe amb ells. He volgut ajudar-los a desenvolupar la seva tasca en el camp de la millor manera possible. Vull destacar que no hauria estat possible per a mi desenvolupar aquesta tasca sense Luis Enrique, Rafael, Joaquín i Jesús. No perdo un equip tècnic, el que deixo enrere són amics. Sense oblidar-me dels auxiliars, persones molt importants en un equip i que mai són prou reconegudes. He sentit l’afecte de la gent i només puc dir-vos gràcies. Gràcies als centenars de desconeguts que us heu acostat per animar-me i felicitar-me. Us porto per sempre al cor.

Agraeixo a tots els integrants de la Reial Federació Espanyola de Futbol el tracte rebut durant la meva estada a la selecció absoluta. M’he sentit estimat i respectat. I finalment, una menció especial als mitjans de comunicació pel tracte que m’heu donat en tot moment. Heu estat molt perspicaços en totes les rodes de premsa. He intentat ser respectuós amb tots i he procurat atendre sense distinció i tractant de ser amable i sincer. Espero que em valoreu pel realitzat, no per qui soc. És el que jo he tractat de fer en la selecció amb els jugadors en cada convocatòria. No vull deixar de demanar perdó a qui se sentís ofès per no donar l’última roda de premsa. Les circumstàncies m’ho van impedir. La meva experiència com a seleccionador absolut va començar i ha acabat d’una mateixa manera, amb sabor agredolç. Toca mirar cap endavant i afrontar nous reptes com a entrenador en la meva passió, el futbol. Estic preparat per afrontar el repte de liderar nous projectes.”