El Gòtics s’ha imposat al BUC de forma clara per 0 a 29 en el derbi de La Foixarda de la Divisió d’Honor B masculina del rugbi espanyol. Els jugadors del Gòtics s’han vist superats per un BUC més experimentat i encertat en la presa de decisions. Amb aquest resultat, el BUC continua quart a la classificació mentre que el Gòtics queden penúltims i hauran de lluitar per la salvació i per seguir una temporada més a la categoria.

Errors fatals

El partit ha començat amb els dos equips que lluitaven de manera equitativa, però el BUC ha sabut aprofitar un xut de càstig per posar-se per davant al marcador al minut 10. A partir d’aquest xut, el Gòtics ha començat a sentir-se més feble en atac i defensa. Al minut 25, el BUC ha aconseguit el primer assaig i, amb el xut de pals, s’ha posat 0 a 10. La dinàmica ha canviat en el moment en què el Gòtics ha fallat dos xuts de càstig gairebé consecutius que els haguessin apropat en el marcador. El Gòtics ha intentat, quan el temps ja s’havia exhaurit, un últim intent d’assaig fallit. El BUC ha fet un canvi estratègic i ha introduït José Carlos Rascon, que ha defensat amb èxit el marcador, que s’ha mantingut 0 a 10.

Segona part del BUC

A la segona part s’ha ampliat la distància amb dos assajos seguits. Els del mamut han capgirat la dinàmica i han estat, una altra vegada, molt a prop d’aconseguir un assaig, però els nois joves del Gòtics han comès errades i han perdonat una ocasió molt bona per tornar-se a ficar al partit. El BUC ha tancat el partit amb un últim assaig i un xut a pals que ha acabat amb el definitiu 0 a 29.

Els objectius dels dos equips

El golejador del partit, Hernán Pintos, ha destacat que volen ser a la zona més alta de la classificació i que es veuen amb cor d’assolir-ho. Per una altra banda, el capità del Gòtics, Victor Carbonell, ha defensat que “tenim nois joves que estan aprenent amb moltes ganes i que han de continuar lluitant. Hem de tenir paciència”.