El BUC de la temporada 2022-2023 ja està en marxa. Tot i perdre el primer partit de la Divisió d’Honor B de rugbi contra l’equip mallorquí d’El Toro, 20 a 23, l’equip té l’objectiu d’estar a la part alta de la classificació i lluitar per entrar al grup d’elit que lluita per l’ascens a la Divisió d’Honor de rugbi espanyol, la màxima categoria.

Arturo Trenzano torna a la banqueta del BUC

L’entrenador, Arturo Trenzano, tornarà a dirigir l’equip de la Foixarda aquesta temporada. D’aquesta manera, substitueix els mítics Albert Vernet i Jordi Puigvert, “Puchy”, que la temporada passada van aconseguir que el BUC es quedés a la portes d’entrar al grup d’equips que lluitaven per l’ascens a la Divisió d’Honor. Trenzano ja va dirigir l’equip en anys anteriors, però després va marxar a entrenar al Barça Rugbi i al Sant Cugat. L’entrenador format al BUC ja feia tres temporades que estava com a director tècnic del Barcelona Universitari Club.

Els seus compans de viatge són Manu Canteli com a segon entrenador després de la seva experiència com a tècnic del CR Sant Cugat les últimes quatre temporades; Sergi, “Figue”, com a delegat i Joan Aloy serà el delegat de camp.

11 cares noves

L’equip barceloní ha incorporat un total d’onze jugadors per mirar de superar la classificació de l’any passat i lluitar per entrar al grup d’elit que lluita per l’ascens a la Divisió d’Honor del rugbi espanyol. El fitxatge més rellevant ha estat el centre Dan Isaak, que prové del Barça Rugbi. El tercera línia, Jaume Salgado canvia el Químic pel BUC. Albert Pedro-Botet Ezquerra canvia d’equip barceloní, deixa el CEU per fitxar pel BUC. El jugador uruguaià Fernando Pazos fitxa provinent de l’Old Christians del seu país. Juga de tercera línia.

A més, han fitxat cinc davanters més.

• Ricardo Urdaneta González (primera línia)
  • Luis Darío Gómez (taloner i tercera línia)
  • Romain Bulfon (segona i tercera línia)
  • Mariano Bianchi (tercera línia)
  • Alejandro Martínez Ramos (tercera línia)

També arriben al club, incorporacions per a la línia de tres quarts:

• Rodrigo Carelli (obertura i centre)
  • Eric Travé Aragonés (ala)

S’escapa la victòria en l’inici de temporada del BUC

Pel que fa al primer partit de la temporada que van jugar contra El Toro RC de Calvià, va començar molt bé per al BUC Barcelona amb la transformació de dos xuts de càstig d‘Hernán Pintos, que va situar el 6 a 0 al minut 8. La resposta d’El Toro també va arribar amb un cop de càstig que va convertir Alejandro Raimundo Piña pel conjunt balear, 6 a 3. Al quart d’hora de joc, Sebastià Bover va fer el primer assaig dels barcelonins, un marcador que va ampliar Hernán Pintos per situar el 13 a 3. Un error en el control i en la posició en el terreny de joc per part del BUC va propiciar que El Toro convertís el primer assaig amb una bona cursa d’Hicham El Idrysy. Alejandro Raimundo Piña va transformar el xut a pals per deixar el 13 a 10 en el marcador. Els temps va passar i en els darrers minuts de la primera part el joc es va escalfar per part dels dos conjunts. L’àrbitre David Chehregosha va advertir els dos capitans. Al descans, 13 a 10 per al BUC.

La sortida dels vestidor del conjunt barceloní va ser molt bona. Eric Trave va aconseguir la marca després d’una bona cursa amb dos xuts de la pilota ovalada. Hernán Pintos va transformar el xut a pals, 20 a 10. Els balears van respondre amb un assaig d‘Hicham El Idrysy i el pertinent xut a pals que va fer Alejandro Raimundo Piña , 20 a 17. No havien passat ni cinc minuts de la segona part. Abans del quart d’hora de joc, El Toro va empatar a 20 després d’un cop de càstig transformat per Alejandro Raimundo Piña. Al minut 68, el conjunt balear es va situar per davant en el marcador per primer cop en el partit després d’un cop de càstig que va transformar Alejandro Raimundo Piña per deixar el 20 a 23. El conjunt barceloní no va poder anotar en els minuts de joc que van quedar, malgrat que va estar molt a prop de la línia d’assaig dels balears.