La Marató de Barcelona ha quedat ajornada fins al proper 25 d’octubre per culpa de l’augment de casos de coronavirus a Catalunya. L’Ajuntament de Barcelona i la Generalitat han adoptat aquesta mesura pel caràcter internacional de la prova. I és que segons ha explicat el regidor d’Esports, David Escudé, dels 17.000 participants inscrits, la meitat, uns 9.000, són estrangers —de 133 països diferents.

 

Ara una de les principals incògnites per als inscrits és saber què han de fer amb el dorsal. En aquest sentit, el director de la cursa, Cristian Llorens, ha explicat que els inscrits poden acollir-se a dues solucions:

  • Mantenir el dorsal i, per tant, córrer la Marató de Barcelona en la nova data del 25 d’octubre.
  • Esperar a l’edició del 2021: en cas que els sigui impossible participar en la nova data, se’ls mantindrà el dorsal fins a l’edició del 2021, prevista per al mes de març.

 

Altres afectacions del coronavirus

L’ajornament de la Marató de Barcelona no és la primera víctima en el món de l’atletisme. La Marató de Tòquio ja s’ha disputat només amb els atletes d’elit; la Marató de Bolonya, a Itàlia, s’ha celebrat sense públic als carrers. A més a més, també s’ha suspès la Mitja Marató de París, que s’havia de disputar el 8 de març.