Lluis López, jugador RCD Espanyol
@RCDEspanyol

En un any, la vida de Lluís López ha fet un canvi de 180 graus. El defensa de Manresa ha passat de jugar al Narcís Sala, el 28 de gener del 2018, contra el Sant Andreu amb l’Espanyol B, a ser titular davant el Reial Madrid a l’RCDE Stadium, el 27 de gener del 2019.

Un 28 de gener del 2018

Fa tot just un any, l’Espanyol B es va enfrontar a la Unió Esportiva Sant Andreu al Narcís Sala en la jornada 23 de la Tercera Divisió. El conjunt blanc-i-blau hi arribava amb una ratxa impressionant: 18 victòries i tres empats en 21 partits. Davant l’equip de Mikel Azparren va sumar el quart empat després que l’enfrontament acabés 1 a 1 amb gols de Juanma Miranda i Alex López, jugador que aquesta temporada ja té fitxa amb el primer equip.

El 2019 de Lluís López

El jugador, de 21 anys, està vivint un 2019 molt especial. El tècnic de l’Espanyol, Joan Francesc Ferrer, “Rubi”, l’ha començat a cridar en les convocatòries del primer equip. La primera aparició de López amb el primer equip de l’Espanyol va ser en el partit d’anada dels setzens de final de Copa davant el Cadis. Aquell dia va jugar 30 minuts.

Lluis López durant l'Espanyol - Vila-real

La segona oportunitat li va arribar també a la Copa. Va ser en el partit de tornada dels vuitens de final davant el Vila-real en què va jugar els últims 10 minuts de partit.

Debut a la Lliga

Però el moment més especial per al central va ser davant l’Eibar. Lluís López va debutar amb el primer equip de l’Espanyol en un partit de Lliga i ho va fer de titular. Les baixes d’Óscar Duarte i David López van fer que Rubi confiés d’entrada en el jove jugador.

Lluis Espanyol durant l'Eibar - Espanyol

El mes de gener triomfal del jove jugador ha continuat amb el partit d’anada dels quarts de final de Copa contra el Betis i amb la titularitat a la Lliga davant el Reial Madrid.

L’entrenador de l’Espanyol, Joan Francesc Ferrer, considera que homes com Lluis López són importants per a l’equip, sobretot per l’experiència que tindran en un futur proper.

Una temporada a cavall de dues categories

Lluís López és el capità de l’Espanyol B i aquesta temporada ha jugat 16 partits amb el filial. Ha aconseguit un gol (davant el Peralada) i ha vist dues targetes grogues. Entre el primer i el segon equip ha disputat un total de 1800 minuts. Un cop acabi la temporada 2018-2019 passarà a ser jugador de ple dret del primer equip després que al juliol va renovar contracte fins al 2022.