Pedro Sanchez
El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet balanç de la primera setmana d’activació de l’estat d’alarma per la crisi del coronavirus. Sánchez diu que ara vindran els moments més durs de propagació i impacte de la covid-19. Referint-se tota l’estona a les “pròximes setmanes”, cosa que fa preveure un allargament del confinament, diu que “hem d’arribar a la setmana que ve molt forts” perquè “desgraciadament, el pitjor encara ha d’arribar”. El president també ha alertat que en algunes zones, principalment a Madrid, però també Catalunya i el País Basc, “s’ha de fer un esforç major”, sense concretar-lo.
Una de les prioritats del Govern espanyol és fer molts més tests ràpids del coronavirus. Sánchez ha concretat l’arribada de 640.000 unitats d’aquestes proves, que donen el resultat en 15 minuts. A més, ha anunciat que el Ministeri de Sanitat ha començat a organitzar la producció en empreses espanyoles de productes sanitaris.
Sobre un possible allargament de l’estat d’alarma, el president ha dit, sense donar dates, que faran “tot el que faci falta, quan faci falta i on faci falta”. I sobre un hipotètic enduriment del confinament, que reclama per exemple el govern català, diu que el confinament espanyol és el més restrictiu d’Europa.